8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate OMS respinge teoria SUA referitoare la proveniența noului coronavirus

OMS respinge teoria SUA referitoare la proveniența noului coronavirus

Declaraţiile oficialilor americani conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator din oraşul chinez Wuhan sunt doar speculații, fără existența unor probe concrete, a transmis, luni, Organizația Mondială a Sănătății (OMS).

“Nu am primit date şi probe specifice din partea guvernului american privind presupusa origine a virusului, prin urmare nu e vorba decât de speculaţii”, a declarat Michael Ryan, director de programe de urgenţă al OMS, într-o conferinţă de presă virtuală de la sediul organizaţiei din Geneva.

După ce a acuzat China că a ascuns apariţia şi răspândirea noului coronavirus, Washingtonul afirmă că are “probe” că acesta ar proveni de la un laborator din Wuhan.

https://www.a7tv.ro/presedintele-sua-convins-ca-noul-coronavirus-isi-are-originea-intr-un-laborator-chinezesc/

În opinia secretarului de stat Mike Pompeo, “nu este prima dată” când China “pune astfel lumea în pericol” din cauza “laboratoarelor care nu respectă normele”.

OMS susţine că nu are probe materiale ale acuzaţiilor administraţiei americane şi subliniază că nu se bazează decât pe datele ştiinţifice aflate la dispoziţia sa.

”Ca orice organizaţie care se bazează pe probe, ne-ar plăcea cu adevărat să primim orice informaţie despre originea virusului.

Dacă aceste date şi aceste probe sunt disponibile, guvernul american este cel care trebuie să decidă dacă le pune la dispoziţie şi când, dar este dificil pentru OMS să se pronunţe în absenţa informaţiilor” care să susţină aceste ipoteze, a afirmat Michael Ryan.

“Ne concentrăm pe probele de care dispunem, iar probele pe care le avem pornind de la secvenţialitate şi de la tot ce ni s-a transmis arată că virusul este de origine naturală”, a precizat el.

″Ştiinţa trebuie să fie în prim-plan. Ştiinţa va găsi răspunsurile”, a mai spus acest înalt oficial al agenţiei sanitare a ONU.

OMS s-a oferit să ajute China la cercetările ştiinţifice. “Putem învăţa de la oamenii de ştiinţă chinezi”, potrivit lui Michael Ryan.

Dacă chestiunile privind originea virusului “sunt exprimate ca o investigare agresivă a unei vinovăţii, atunci cred că aceasta va deveni mai greu de gestionat. Devine o chestiune politică”, a atras el atenţia.

https://www.a7tv.ro/de-ce-are-nevoie-donald-trump-de-un-vinovat/

Secretarul american de stat Mike Pompeo a susţinut duminică faptul că ar exista dovezi semnificative conform cărora noul coronavirus provine dintr-un laborator al oraşului chinez Wuhan, localitatea de unde s-a declanşat pandemia de COVID-19.

″Există probe imense că de acolo a plecat”, a insistat secretarul american de stat într-o declaraţie, însă a refuzat să spună dacă el crede că virusul ar fi fost eliberat în mod intenţionat de chinezi.

În plus, preşedintele american Donald Trump a ameninţat Beijingul cu “taxe vamale punitive”.

Televiziunea publică din China a calificat acuzațiile lui Pompeo ca fiind drept “demente şi inexacte”.

De asemenea, cotidianul chinez Global Times a publicat un comentariu în care respinge drept “nefondate” alegaţiile venite din partea Washingtonului conform cărora Beijingul ar fi ascuns anvergura epidemiei şi acuză administraţia preşedintelui american Donald Trump că în realitate încearcă să distragă astfel atenţia de la propria sa “incompetenţă”.

Scopul guvernului american este de a da vina pe China pentru pandemie şi a manipula opinia publică pentru a evita să fie acuzat de proastă gestionare a crizei, obiectivul suprem al administraţiei fiind acum ca Trump să câştige alegerile, a notat ziarul chinez.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...