miercuri, iulie 24, 2024
Acasă Editoriale Actualitate OMS avertizează: Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în...

OMS avertizează: Coronavirusul se răspândeşte mai rapid în afara Chinei decât în interiorul ţării!

Coronavirusul se răspândeşte în prezent mai rapid în afara Chinei decât în interiorul acestei ţări, dar epidemia poate încă să fie ţinută sub control, a anunţat luni OMS, transmite Reuters.

În ultimele 24 de ore, în afara Chinei au fost raportate de aproape două ori mai multe cazuri decât în China, a declarat directorul general al OMS, Tedros Adhanom Ghebreyesus, adăugând că riscul de răspândire a coronavirusului este acum foarte ridicat la nivel global.
Ghebreyesus a spus că epidemiile din Coreea de Sud, Italia, Iran şi Japonia sunt un motiv de mare îngrijorare, dar că există dovezi că metodele de supraveghere dau rezultate în Coreea de Sud, cea mai afectată ţară în afară de China şi că epidemia poate fi ţinută sub control în această ţară.

“Ne aflăm în teritoriul nemarcat – nu am văzut niciodată un agent patogen respirator capabil să se transmită la nivel de comunitate, dar în acelaşi timp acesta poate fi ţinut sub control prin măsuri corecte”, a declarat şeful OMS într-o conferinţă de presă la Geneva, potrivit News.ro.

Lupta cu coronavirusul ar trebui să devină un pod al păcii, a spus Tedros, comentând faptul că Statele Unite susţin trimiterea de ajutoare medicale în Iran, în pofida tensiunilor dintre cele două ţări.

Miniştrii de Finanţe ai statelor din G7, grupul celor mai industrializate şapte ţări ale lumii, urmau să participe marţi la o teleconferinţă pentru a discuta măsurile de atenuare a impactului economic, au declarat trei surse pentru Reuters.

Bursele şi-au redobândit parţial calmul, luni, pe baza aşteptărilor că băncile centrale vor reduce dobânzile pentru a reduce impactul economic al epidemiei, după ce săptămâna trecută au consemnat cel mai grav declin de la criza financiară din 2008.

Numărul total al deceselor provocate de coronavirus la nivel mondial a urcat la 3.044, potrivit unui calcul realizat de Reuters. Un oficial american a declarat că este îngrijorat că datele din Statele Unite, unde sunt în prezent 75 de cazuri confirmate şi două decese, ar putea creşte în săptămânile următoare.

SourceWikipedia

ULTIMELE ARTICOLE

Pacea – un obiectiv tot mai greu de atins

Într-o lume marcată de conflicte, inegalități și tensiuni crescânde, pacea pare un obiectiv tot mai greu de atins. Cu toate acestea, figura emblematică a...

Copilăria nu este o competiție

Copilăria nu este o competiție. Parenting-ul poate fi perceput ca un sport competitiv. Când părinții copiilor mici se întâlnesc, există adesea cineva care profită...

17 iulie – Ziua Internațională a Justiției

Ziua Internațională a Justiției, celebrată pe 17 iulie, este o ocazie importantă pentru a recunoaște și promova principiile de justiție, echitate și drepturile omului...

”Mama m-a băgat în comă”

”Mama m-a băgat în comă”. De la doar 5 ani a fost bătută cu brutalitate de mama ei și transportată la spital cu elicopterul...