duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Stil de viață Obiceiuri împotriva depresiei

Obiceiuri împotriva depresiei

Obiceiuri împotriva depresiei. Depresia este o tulburare mintală complexă, care afectează starea emoțională, gândirea și comportamentul unei persoane; este diferită de starea de tristețe sau de dispoziția proastă pe care o poate avea oricine din când în când. Depresia nu este un moft, ci o afecțiune serioasă, caracterizată de simptome persistente și severe care interferează semnificativ cu calitatea vieții unei persoane, informează doc.ro.

Obiceiuri care previn depresia

Evitarea fumatului

Fumatul afectează fiecare organ din corp, nu doar plămânii, deci evitarea fumatului este un obicei bun pentru starea generală de sănătate. Dacă ești fumător înrăit, îți poate fi extrem de greu să renunți la acest viciu. Sigur că sunt și persoane care au o voință și o motivație foarte puternice și reușesc să scape de acest obicei nociv fără ajutor; dar, având în vedere că fumatul dă dependență, iar această dependență este una greu de învins, recomandarea noastră este ca, dacă simți că n-o să reușești singur, să vorbești cu medicul de familie, care îți poate da și sfaturi și îți poate prescrie și unele medicamente care să te ajute.

O dietă sănătoasă

O alimentație sănătoasă este una care îți aduce nutrienții de care are nevoie corpul pentru a funcționa adecvat. Ea te ajută să te menții la o greutate potrivită. Dacă nu ai anumite boli care să îți impună o dietă anume (iar în acest caz e necesar să respecți ce îți spune medicul curant), deci dacă ești o persoană relativ sănătoasă, o dietă echilibrată conține elemente precum proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți.

Somnul suficient

Statisticile arată că, la nivel mondial, peste jumătate din populație suferă de tulburări de somn. Dacă te numeri printre oamenii care adorm greu, se trezesc în toiul nopții și nu mai pot adormi sau se trezesc de mai multe ori pe noapte ori ai alte probleme de somn, caută mai întâi să-ți faci niște obiceiuri bune în a doua parte a zilei și seara.

Activitatea fizică regulată

Multe studii științifice arată că mișcarea este cel mai mare inamic al stresului, anxietății și depresiei. Așa că găsește-ți o formă de mișcare pe care să o practici regulat. Măcar 150 de minute pe săptămână, dacă e vorba de mișcare moderată. Ori 75 de minute dacă e vorba de mișcare intensă.

Socializarea frecventă

Interacțiunea cu oamenii dragi, dar și cu comunitatea în care îți duci viața poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea mintală. Oamenii îți pot oferi sprijin emoțional, ascultare și înțelegere. Ceea ce reduce senzația de izolare și ajută la eliberarea stresului și a anxietății. De asemenea, dacă te implici în activități precum voluntariat, excursii sau sporturi de echipă, acestea îți îmbunătățesc dispoziția și îți scad riscul de depresie.

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...