vineri, septembrie 22, 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Obiceiuri împotriva depresiei

Obiceiuri împotriva depresiei

Obiceiuri împotriva depresiei. Depresia este o tulburare mintală complexă, care afectează starea emoțională, gândirea și comportamentul unei persoane; este diferită de starea de tristețe sau de dispoziția proastă pe care o poate avea oricine din când în când. Depresia nu este un moft, ci o afecțiune serioasă, caracterizată de simptome persistente și severe care interferează semnificativ cu calitatea vieții unei persoane, informează doc.ro.

Obiceiuri care previn depresia

Evitarea fumatului

Fumatul afectează fiecare organ din corp, nu doar plămânii, deci evitarea fumatului este un obicei bun pentru starea generală de sănătate. Dacă ești fumător înrăit, îți poate fi extrem de greu să renunți la acest viciu. Sigur că sunt și persoane care au o voință și o motivație foarte puternice și reușesc să scape de acest obicei nociv fără ajutor; dar, având în vedere că fumatul dă dependență, iar această dependență este una greu de învins, recomandarea noastră este ca, dacă simți că n-o să reușești singur, să vorbești cu medicul de familie, care îți poate da și sfaturi și îți poate prescrie și unele medicamente care să te ajute.

O dietă sănătoasă

O alimentație sănătoasă este una care îți aduce nutrienții de care are nevoie corpul pentru a funcționa adecvat. Ea te ajută să te menții la o greutate potrivită. Dacă nu ai anumite boli care să îți impună o dietă anume (iar în acest caz e necesar să respecți ce îți spune medicul curant), deci dacă ești o persoană relativ sănătoasă, o dietă echilibrată conține elemente precum proteine, carbohidrați complecși, grăsimi sănătoase, vitamine, minerale, antioxidanți.

Somnul suficient

Statisticile arată că, la nivel mondial, peste jumătate din populație suferă de tulburări de somn. Dacă te numeri printre oamenii care adorm greu, se trezesc în toiul nopții și nu mai pot adormi sau se trezesc de mai multe ori pe noapte ori ai alte probleme de somn, caută mai întâi să-ți faci niște obiceiuri bune în a doua parte a zilei și seara.

Activitatea fizică regulată

Multe studii științifice arată că mișcarea este cel mai mare inamic al stresului, anxietății și depresiei. Așa că găsește-ți o formă de mișcare pe care să o practici regulat. Măcar 150 de minute pe săptămână, dacă e vorba de mișcare moderată. Ori 75 de minute dacă e vorba de mișcare intensă.

Socializarea frecventă

Interacțiunea cu oamenii dragi, dar și cu comunitatea în care îți duci viața poate aduce numeroase beneficii pentru sănătatea mintală. Oamenii îți pot oferi sprijin emoțional, ascultare și înțelegere. Ceea ce reduce senzația de izolare și ajută la eliberarea stresului și a anxietății. De asemenea, dacă te implici în activități precum voluntariat, excursii sau sporturi de echipă, acestea îți îmbunătățesc dispoziția și îți scad riscul de depresie.

ULTIMELE ARTICOLE

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex

România nu va recunoaște statutul de soți în cuplurile de același sex. România va acorda drept de ședere soților de același sex ai cetățenilor...

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină

Declinul moral al societății și speranța în soluția divină. Într-o lume tot mai agitată și tulburată, este inevitabilă observarea declinului moral alarmant. Comportamentele destructive,...

Despre oboseala oculară

Despre oboseala oculară. Ochii sunt organe extrem de importante, reprezentând una dintre cele mai complexe și esențiale părți ale corpului uman, iar sănătatea ochilor...

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari

Cum gestionăm impulsivitatea la copiii școlari. Impulsivitatea este acea tendință minunată de a acționa înainte de a gândi, a se aventura fără să cunoască...