Home Editoriale Stil de viață Obiceiuri care ne pot agrava răceala

Obiceiuri care ne pot agrava răceala

0
Obiceiuri care ne pot agrava răceala
Obiceiuri care ne pot agrava răceala

Obiceiuri care ne pot agrava răceala. Răceala este o afecțiune infecțioasă a tractului respirator superior. Ea atacă nasul, gâtul, sinusurile, laringele și bronhiile. Este cauzată în principal de infecții virale, în special de către diferite tulpini ale rinovirusului. Simptomele pot dura de obicei câteva zile până la o săptămână. Majoritatea oamenilor se recuperează complet în decurs de 7 până la 10 zile. Cu toate acestea, unele tulpini de virus pot provoca simptome mai severe sau pot dura mai mult timp, ne informează doc.ro.

Iată trei greșeli pe care le facem când suntem răciți:

Iei medicamente fără recomandarea medicului, în special antibiotice
Indiferent de câte ori ai mai fost răcit, câtă experiență ai cu medicația sau remediile naturiste, este recomandat să te adresezi totuși unui medic de fiecare dată când te îmbolnăvești. Și asta fiindcă s-ar putea ca unele simptome să te păcălească și să fie altceva în spatele presupusei răceli. Sau să fi contractat un virus mai periculos, care are nevoie de un anumit tip de tratament. În plus, majoritatea pacienților care observă că au simptome mai grave când se confruntă cu o răceală, cum sunt febra foarte mare, diaree, stări de vomă, intră în panică și recurg la antibiotice. Acestea nu sunt recomandate decât în cazul infecțiilor cu bacterii, ceea ce nu se întâmplă în cazul răcelii și gripei. Răceala este virală, nu bacteriană! Mai mult decât atât, antibioticele pot să îți facă mai mult rău decât bine. Ele slăbesc și mai mult sistemul imunitar și împiedicând astfel vindecarea mai rapidă.
Întrerupi tratamentul mai devreme decât ar trebui
Ai luta în prima zi antiinflamatoare, antitermice, eventual un sirop pentru tuse și suplimente cu vitamina C și a doua zi deja ai renunțat la ele? Nu te lăsa păcălit și nu întrerupe tratamentul prematur, înainte de finalul perioadei recomandate de medic sau farmacist, chiar dacă ai impresia că ești puțin mai bine. Vindecarea poate fi doar o părere, ameliorarea simptomelor să te păcălească, iar răceala să se manifeste apoi și mai puternic. Respectă întotdeauna recomandarea medicului, chiar dacă te simți mai bine, și oferă-i organismului timp să se refacă.
Nu te hidratezi suficient
Hidratarea este esențială pentru un corp sănătos. Dar este cu atât mai importantă atunci când ești bolnav, pentru că organismul tău se luptă pe toate fronturile să scape de virus, inclusiv prin urină și transpirație, în special atunci când ai și febră. Toată această apă eliminată din organism odată cu toxinele trebuie înlocuită constant. Când ai o răceală e indicat să bei mai mulți litri de lichide pe zi: apă simplă sau cu zeamă de lămâie, ceaiuri de plante neîndulcite în care poți pune zeamă de lămâie sau de portocală, dar și supe calde.