sâmbătă, decembrie 2, 2023
Acasă Editoriale Actualitate O jurnalistă de origine afgană este sunată, în direct, de talibani

O jurnalistă de origine afgană este sunată, în direct, de talibani

“Un interviu al jurnalistei BBC Yalda Hakim, născută în Afganistan, a devenit viral după ce acum două zile a fost sunată în direct, pe telefonul personal, de purtătorul de cuvânt al talibanilor Suhail Shaheen,” informează Hotnews.ro.

 

Această convorbire telefonică a fost neașteptată, jurnalista fiind într-un alt interviu.

„OK, îl avem pe purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen. Domnule Shaheen, mă puteți auzi? „, a început Hakim.

Discuția a continuat mai ales pe subiectul drepturilor femeilor în care au existat niște contradicții cu privire la continuarea studiilor de către acestea, purtătorul de cuvânt al talibanilor susținând că da, acestea vor putea continua.

Jurnalista l-a contrazis, iar reprezentantul talibanilor, a evitat sa dea un răspuns concret.

Când a fost întrebat dacă talibanii vor trece la execuțiile publice și la pedepsele de amputare așa cum au făcut anterior, purtătorul de cuvânt a refuzat să răspundă în mod clar.

„Nu pot spune acum, asta depinde de judecătorii și de legi. Judecătorii vor fi numiți în conformitate cu legea viitorului guvern”, a spus el – confirmând că țara se va întoarce în curând la legea fundamentală Sharia.

Hakim s-a născut în Kabul, dar a venit în Australia la mijlocul anilor 1980, după ce familia ei a fugit cu traficanții de migranți în timpul războiului afgan-sovietic.

Hakim a relatat în calitate de reporter din unele dintre cele mai instabile regiuni ale lumii, inclusiv Yemen, Siria, nordul Irakului și Libia.

Ea a câștigat Premiul Națiunilor Unite pentru Pace în mass-media, în 2009.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...