8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate O jurnalistă de origine afgană este sunată, în direct, de talibani

O jurnalistă de origine afgană este sunată, în direct, de talibani

“Un interviu al jurnalistei BBC Yalda Hakim, născută în Afganistan, a devenit viral după ce acum două zile a fost sunată în direct, pe telefonul personal, de purtătorul de cuvânt al talibanilor Suhail Shaheen,” informează Hotnews.ro.

 

Această convorbire telefonică a fost neașteptată, jurnalista fiind într-un alt interviu.

“OK, îl avem pe purtătorul de cuvânt al talibanilor, Suhail Shaheen. Domnule Shaheen, mă puteți auzi? “, a început Hakim.

Discuția a continuat mai ales pe subiectul drepturilor femeilor în care au existat niște contradicții cu privire la continuarea studiilor de către acestea, purtătorul de cuvânt al talibanilor susținând că da, acestea vor putea continua.

Jurnalista l-a contrazis, iar reprezentantul talibanilor, a evitat sa dea un răspuns concret.

Când a fost întrebat dacă talibanii vor trece la execuțiile publice și la pedepsele de amputare așa cum au făcut anterior, purtătorul de cuvânt a refuzat să răspundă în mod clar.

“Nu pot spune acum, asta depinde de judecătorii și de legi. Judecătorii vor fi numiți în conformitate cu legea viitorului guvern”, a spus el – confirmând că țara se va întoarce în curând la legea fundamentală Sharia.

Hakim s-a născut în Kabul, dar a venit în Australia la mijlocul anilor 1980, după ce familia ei a fugit cu traficanții de migranți în timpul războiului afgan-sovietic.

Hakim a relatat în calitate de reporter din unele dintre cele mai instabile regiuni ale lumii, inclusiv Yemen, Siria, nordul Irakului și Libia.

Ea a câștigat Premiul Națiunilor Unite pentru Pace în mass-media, în 2009.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...