miercuri, iulie 17, 2024
Acasă Editoriale Actualitate O echipă medicală din România pleacă în Republica Moldova

O echipă medicală din România pleacă în Republica Moldova

42 de medici și asistenți din România urmează să plece, joi, în misiune în Republica Moldova pentru a sprijini personalul medical din această ţară.

Deplasarea echipei către localitățile Chișinău, Cahul și Bălți va fi făcută cu mijloace de transport ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență (IGSU) din cadrul Ministerului Afacerilor Interne și Comandamentului Logistic Întrunit din cadrul Ministerului Apărării Naționale.

Echipa de medici și asistenți medicali cu specializări în anestezie și terapie intesivă, pneumologie, medicină de urgență și medicină internă va desfășura activități de acordare a asistenței medicale și îngrijire a pacienților diagnosticați cu Covid-19, precum și misiuni de instruire a personalului medical din unitățile sanitare din Bălți, Chișinău și Cahul pentru o perioadă de 15 zile.

Foto Pixabay

Premierul Ludovic Orban a anunțat că în cadrul ședinței de Guvern se va adopta și o HG pentru alocarea unei donații către Republica Moldova.

„Astăzi, în cadrul ședinței de Guvern, vom adopta o Hotărâre de Guvern în care vom alocă o suma importantă pentru o donație către Republica Moldova, materiale, medicamenete, substanțe necesare în bătălia anti-COVID.
Va fi vorba de 500.000 de măști FFP2, FFP3, 50.000 de combinezoane, Plaquenil, Kaletra”.

La îmbarcarea mai sunt prezenți și ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, şi secretarul de stat în MAI Raed Arafat.
De altfel, ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, va efectua joi o vizită la Chişinău, scrie Agerpres.

Luni, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că România va trimite în Republica Moldova o echipă de medici şi personal medical, dar şi materiale de protecţie.

https://www.a7tv.ro/klaus-iohannis-gradinitele-scolile-si-universitatile-nu-se-mai-redeschid-anul-acesta-scolar/

„În Republica Moldova situaţia este complicată şi România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova -, va pregăti şi va implementa în câteva zile două măsuri importante:

  • prima – o echipă de medici şi personal medical se va deplasa în Republica Moldova pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical şi medicii de acolo să facă faţă mai bine acestei epidemii;
  • o a doua acţiune va consta în trimiterea de măşti şi materiale sanitare, materiale de protecţie, ba chiar medicamente din rezerva noastră în Republica Moldova pentru a ajuta cetăţenii de acolo să treacă mai uşor peste această epidemie”, a spus şeful statului, într-o declaraţie susţinută la Palatul Cotroceni.
SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Importanța educației emoționale în școli

Educația emoțională, adesea denumită și inteligență emoțională, se referă la capacitatea de a recunoaște, înțelege și gestiona propriile emoții și de a recunoaște și...

Nu e niciodată prea târziu să înveți ceva nou

Învățarea este un proces continuu care nu ar trebui să se oprească niciodată, indiferent de vârstă. Fie că e vorba de dezvoltarea unor noi...

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...