8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Spiritualitate O dispută religioasă din Nigeria s-a lăsat cu o dramă

O dispută religioasă din Nigeria s-a lăsat cu o dramă

Războiul între religii este adesea cel mai trecut cu vederea în lumea mass-media. Însă, totuși, acesta este real, în special atunci când radicalizarea este prezentă.

 

În Nigeria, în urma unui conflict cu un cleric musulman, un nigerian a fost incendiat de aparținătorii religiei clericului din pricina faptului că aceștia ar fi considerat că nigerianul ar fi fost o blasfemie la adresa cultului.

Acesta era jurnalist.

Victima, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup local de justițiari, iar poliția spune că aproximativ 200 de persoane au fost mobilizate împotriva lui.

Victima din Abuja a fost descrisă de poliție ca fiind „un membru al justițiarilor locali din jurul garajului Tipper din Federal Housing Estate din zona Lugbe”.

Poliția l-a găsit la fața locului cu arsuri grave și l-a dus la spital, dar a murit din cauza rănilor.

Violența este în creștere în Nigeria. În urmă cu două săptămâni, cel puțin cinci persoane au fost ucise în ciocniri violente între operatorii de motociclete comerciale într-o suburbie din Abuja.

De asemenea, luna trecută, o studentă creștină a fost bătută până la moarte și incendiată de studenți musulmani care au acuzat-o de blasfemie în orașul Sokoto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...