vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Spiritualitate O dispută religioasă din Nigeria s-a lăsat cu o dramă

O dispută religioasă din Nigeria s-a lăsat cu o dramă

Războiul între religii este adesea cel mai trecut cu vederea în lumea mass-media. Însă, totuși, acesta este real, în special atunci când radicalizarea este prezentă.

 

În Nigeria, în urma unui conflict cu un cleric musulman, un nigerian a fost incendiat de aparținătorii religiei clericului din pricina faptului că aceștia ar fi considerat că nigerianul ar fi fost o blasfemie la adresa cultului.

Acesta era jurnalist.

Victima, în vârstă de 30 de ani, făcea parte dintr-un grup local de justițiari, iar poliția spune că aproximativ 200 de persoane au fost mobilizate împotriva lui.

Victima din Abuja a fost descrisă de poliție ca fiind „un membru al justițiarilor locali din jurul garajului Tipper din Federal Housing Estate din zona Lugbe”.

Poliția l-a găsit la fața locului cu arsuri grave și l-a dus la spital, dar a murit din cauza rănilor.

Violența este în creștere în Nigeria. În urmă cu două săptămâni, cel puțin cinci persoane au fost ucise în ciocniri violente între operatorii de motociclete comerciale într-o suburbie din Abuja.

De asemenea, luna trecută, o studentă creștină a fost bătută până la moarte și incendiată de studenți musulmani care au acuzat-o de blasfemie în orașul Sokoto.

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...