luni, aprilie 15, 2024
Acasă Emisiuni Spune-mi CUM! ”Nu voiam să fiu frumoasă, voiam doar să fiu normală”

”Nu voiam să fiu frumoasă, voiam doar să fiu normală”

S-a născut la scurt timp după catastrofa nucleară de la Cernobîl. La 8 ani, când a ieșit în societate, s-a confruntat cu jigniri din partea oamenilor. ”Nu voiam să fiu frumoasă, voiam doar să fiu normală. Dar astăzi, am reușit, nu mi-am dat seama cât de frumoasă aș putea deveni”, declară Raluca Văduvă. A luptat de mică să trăiască, iar astăzi este liniștită, împăcată și cu zâmbetul pe buze.

Mama Ralucăi Văduva era însărcinată când explozia de la Cernobîl a avut loc. Și ca în cazul multor copii din vremea aceea, când a venit timpul să nască, a avut parte de un mare șoc. Micuța pe care o aștepta să vină pe lume, era grav bolnavă, afectată de malformații, zbâtându-se între viață și moarte!

Raluca Văduvă: ”Eram într-o stare foarte gravă când m-am născut”

”Eram într-o stare foarte gravă când m-am născut. Doctorii i-au zis: Îmi pare rău de copila dumneavoastră. Are buză de iepure și spină bifidă. Nu cred că are șanse de viață. Au urmat însă foarte multe operații. Doctorii de atunci au făcut ce au putut ei…”

Deși starea de sănătate se stabilizase, viața avea să îi dea multe provocări. 32 de operații a facut pentru a deveni un om funcțional, pentru a putea mânca și pentru a putea ieși pe stradă fără a-i mai fi rușine de faptul că oamenii râd de ea.

Raluca Văduvă și experiența ei cu divinitatea

”La mine a fost cerul gurii foarte mare, nu am avut nici nasul, nici buză, nici osul de nas. Mi-au luat carne din fălci ca să îmi construiască cerul gurii. Unele au fost eșuate. Prindea carnea, peste două, trei zile, cădea totul. 3 operații au fost eșuate, a durat cam 3 ani de zile să îmi închidă cerul gurii.

Dumnezeu a pus mâna la durerea mea și mi-a luat-o. Când ziceam: ”Doamne, numai pot!”, în juma de oră eu nu mai simțeam nimic. Operațiile au fost foarte grele, dar Dumnezeu lucra la durerea mea…”

Conform unui studiu publicat la New York, cele mai afectate state au fost Norvegia, Suedia, Finlanda, Iugoslavia, Bulgaria, Austria, România, Grecia şi părţi extinse din Germania şi Marea Britanie. Aproximativ 550 de milioane de europeni şi între 150 şi 230 de milioane de oameni din emisfera nordică rusă şi nu numai, au fost expuşi unui nivel ridicat de radioactivitate. Norul radioactiv rezultat a atins după 9 zile de la accident părţi din SUA şi Canada.

Pe de altă parte, conform datelor publicate de OMS şi AIEA, numărul victimelor accidentului de la Cernobîl ar fi de aproximativ 9.000 de morţi şi 200.000 de persoane bolnave.

https://www.youtube.com/watch?v=fQ1XB69mzTw

ULTIMELE ARTICOLE

Coada calului – planta cu proprietăți uimitoare

Coada calului este o plantă medicinală cu numeroase proprietăți uimitoare. Este folosită de secole pentru tratarea diverselor afecțiuni precum infecțiile tractului urinar, calculii renali,...

Ce să faci dacă te întâlnești cu ursul?

Întâlnirea cu un urs în sălbăticie poate fi o experiență înfricoșătoare și periculoasă. Există câțiva pași pe care îi poți urma pentru a-ți crește...

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...