Implantul dentar este cea mai bună modalitate de înlocuire a unui dinte pierdut sau chiar a întregii danturi. Însă, de cele mai multe ori, pacienții nu vin la consultație sau nu aleg implantul din cauza miturilor țesute în jurul acestui tratament stomatologic. În continuare, îți vom spune de ce să nu te răzgândești și de ce să alegi un implant dentar.
1. Costuri prea mari
Unul dintre cele mai întâlnite mituri este legat de costurile unui implant dentar. Astfel, la întrebarea ,,cat costa un implant dentar?” se vehiculează sume exagerate, câteodată suficiente pentru 3-4 implanturi. Este adevărat că fiecare clinică dentară își stabilește prețurile, însă niciodată un singur implant dentar nu va costa peste 10000 lei de exemplu.
2. Dureri exagerate
Când vine vorba despre dureri, fiecare persoană le percepe diferit. Însă, raportându-ne la implantul dentar, nu ar trebui sa existe dureri sau dacă sunt, acestea vor fi minime și pot fi combătute cu ajutorul tratamentului prescris de către medicul specialist. În cazul unei dureri exagerate, ar putea fi vorba despre o infecție la locul implantului sau de nerespectarea interdicției de a mesteca alimente pe partea cu implantul (mai ales până sunt scoase firele).
3. Durată prea mare a tratamentului
Din momentul în care intri în cabinet pentru consultație și până te vei bucura de implantul definitiv, este posibil să treacă o anumită perioadă.
Aceasta depinde de starea danturii tale, dacă mai sunt anumite tratamente de făcut (spre exemplu extracții) și dacă va fi nevoie de tratamente adiționale. În cazul în care nu ai alte probleme, de obicei vei aștepta între 3 și 6 luni până vei avea implantul definitiv.
4. Nu rezistă în timp
Un alt mit este legat de rezistența implantului. Mai exact, unele persoane susțin că acesta a căzut după un an, doi sau zece. Implantul dentar trebuie îngrijit la fel ca un dinte natural. Astfel, trebuie să îl cureți bine, să folosești ață dentară și apă de gură și să mergi la controale la medicul stomatolog.
Multe persoane nu mai au grijă de igienă după montarea implantului, iar astfel gingia se inflamează, este posibil să fie afectat și osul din cauza tartrului și implantul se va desprinde. Astfel, la fel ca și în cazul dinților naturali, dacă vrei ca implantul să reziste, este necesar să ai o igienă riguroasă și să mergi la control ori de câte ori este necesar.
5. Vor fi respinse de organism
Nu în ultimul rând, trebuie să discutăm și despre mitul implanturilor respinse de organism. Implanturile sunt realizate din materiale hipoalergenice si biocompatibile, astfel că există șanse aproape de zero ca implantul să fie respins.
Acele cazuri de eșuare a implantului au la bază alte probleme, cum ar fi inserarea incorectă, faptul că nu s-a păstrat o igienă perfectă sau anumite afecțiune nediagnosticate ale pacientului.
Așadar, dacă ai nevoie de un implant dentar, nu mai sta pe gânduri și vino la Smile Ambassador pentru o consultație!