joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Nu mergeți la cei ce cheamă morții

Nu mergeți la cei ce cheamă morții

Nu mergeți la cei ce cheamă morții. În tradiția creștină, există numeroase avertismente și interdicții împotriva practicilor de chemare a morților sau a spiritelor. Aceste avertismente sunt înrădăcinate în învățăturile și înțelesurile prezentate în Biblie.

Mai jos sunt câteva motive aduse în discuție:

Creștinismul avertizează asupra riscului de a intra în contact cu forțe spirituale malefice sau demoni prin practicile de invocare a spiritelor. Aceste forțe pot fi percepute ca dușmani ai credinței creștine.

Creștinismul învață despre viața de după moarte și despre judecata finală. Chemarea morților este văzută ca o încercare de a obține informații sau putere dincolo de hotarele stabilite de Dumnezeu și poate fi considerată o exprimare a necredinței în învățăturile despre moarte, judecată și viața de după aceasta.

În Biblie, în Vechiul Testament, astfel de practici sunt adesea condamnate. De exemplu, în Cartea Leviticului (Leviticul 19:31) și Deuteronom (Deuteronom 18:10-12), se menționează interdicția de a consulta spirite sau vrăjitori.

În emisiune ”Din cărțile lumii”, prezentată de Evelina Bevis, învitatul permanent, teologul Cornel Dăvășan a explicat clar și concret de ce nu trebuie să luăm contact cu lumea celor morți.

Biblia spune ”nu vă duceți la cei ce cheamă morții”. Este o poruncă expresă a lui Dumnezeu. Este personificarea poveștii ”Capra cu 3 iezi”. Cel drag al nostru pleacă și dincolo de ușă vine cineva (lupul) care imită glasul caprei. Nu este cea dragă sufletului lor. Este lupul.

Am în minte când spun asta, o istorie dramatică. Undeva lângă București, există un muzeu pe care l-a creat marele om de cultură și enciclopedist Bogdan Petriceicu-Hașdeu pentru fiica sa, Iulia, moartă în împrejurări dramatice. Un geniu a fost Iulia Hașdeu. Și când am fost odată vizitez acel muzeu, doamna ghid spunea:”este de prisos să ne întrebăm dacă spiritul Iuliei a scris aici pe hârtie. Bogdan Petriceicu Hașde, marele savant, a spus – nu eu scriu, ci spiritul Iuliei!”. Această doamnă ghid, doctor în Bogdan Petriceicu Hașdeu, într-o zi, în floarea vârstei  s-a sinucis, ca să fie cu maestrul. O dramă ce s-a întâmplat acolo, pentru că acest teren, este un teren minat.

De aceea, noi insistam că niciodată nu trebuie să alergăm la cei care cheamă morții. Porunca lui Dumnezeu rămâne una stabilă și ne bazăm. Avem la cine să alergăm: la Dumnezeu, la lege și la mărturie.”

Poți urmări întreaga emisiune pe link-ul de mai jos:

https://www.youtube.com/watch?v=uNdjdBQRHxg&list=PLgW0WDrViy_4QY9_5bp5XV1Kt5qbYIGLs&index=2

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...