luni, iulie 15, 2024
Acasă Emisiuni Alături de tine ”Nu mai întrebați ce face Florin Piersic!”

”Nu mai întrebați ce face Florin Piersic!”

Maestrul Florin Piersic s-a întors în Bucovina, loc în care a fost primit cu îmbrățișări și zâmbete oferite de localnicii care s-au bucurat să îl vadă. În pelerinajul prin cele mai frumoase zone ale României, Florin Piersic a ajuns și la Casa Memorială a celebrei actrițe Draga Olteanu Matei, unde a retrăit momente de dor și amintire față de ”Draga lui dragă”.

 

În casa dedicată artistei, Florin Piersic a găsit un mesaj, de mult uitat, pe care chiar el îl dedicase la puțin timp după deces:

”Draga mea dragă, tu ai fost, ești și vei rămâne una din marile artiste ale neamului românesc. Pentru mine ești începutul, mai bine zis debutul, pe scena teatrului. Pentru că eram student în anul IV la Institut când am fost ales, de maestrul Ion Fiteștean, în distribuția piesei ”O noapte furtunoasă”, să interpretez rolul lui Chiriac.

Cine era Veta? Tu! Minunata, încă de-atunci, Draga Olteanu Matei. Prima repetiție, am sosit, am intrat și tu ai spus ”Ce mai faci mândrule?”

Așa am rămas pentru tine: ”Mândrule!” Azi, prin doctorul nostru de inimă, Mircea Frențiu, din Blaj și prin colegul nostru, excepționalul artist, Dorel Vișan, te îmbrățișez cu cele două mâini ce te cuprind și-ți sărut inima! Te rog, mulți ani cu sănătate! ”Mândrul, Florin Piersic!”

Magda Băcanu a urmărit traseul maestrului și a adus la A7TV, în emisiunea ”Alături de tine”, imagini, în exclusivitate, cu iubirea oamenilor și emoția de pe meleaguri bucovinene.

Aceasta a povestit că l-a surprins pe Florin Piersic sărutând tabloul regretatei actrițe, înainte de a intra în birou.

În 2021, mult iubitul și apreciat actor, ”Mândrul” Dragăi, a lăsat la Casa Memorială a acesteia un mesaj:

”E ger în sufletul meu. Pentru că am înghețat intrând în biroul în care gândea și scria iubita inimii mele, marea, superba artistă Draga Olteanu Matei.

Aștept să îmi încălzesc, însă, sufletul, să mă întorc aici unde draga doamnă Viorica Fodor a pus lacrima ochilor luminii sale în mărgelele pe care Draga le avea în jurul gâtului – Florin Piersic”

Artistul s-a destăinuit Magdei Băcanu și i-a mărturisit că i-ar plăcea ca jurnaliștii să nu îl mai întrebe ”Ce face Florin Piersic? Ce?! Altceva nu mă pot întreba?”

”Haideți să îi apreciem pe acești oameni, să îi onorăm, pentru că degeaba îi apreciem după ce numai sunt ei.” – Magda Băcanu, promotor

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...