Acasă Editoriale Sănătate Nu ignora ris...

Nu ignora riscurile de infarct miocardic!

Nu ignora riscurile de infarct miocardic! Infarctul miocardic, cunoscut și sub numele de atac de cord, este o afecțiune în care furnizarea de sânge către mușchiul inimii este brusc întreruptă. Acest lucru se întâmplă de obicei din cauza unui cheag de sânge care blochează una dintre arterele coronare (arterele care sunt responsabile pentru furnizarea de oxigen și nutrienți inimii). Fără aportul adecvat de sânge, celulele musculare ale inimii încep să se deterioreze. Ele pot muri într-un timp scurt, iar aria de infarct se extinde cu fiecare minut care trece.

Potrivit unui nou studiu la scară largă, un număr considerabil de adulți cu factori de risc de atac de cord, precum fumatul, obezitatea sau lipsa de mișcare, nu sunt dispuși să-și îmbunătățească starea de sănătate.

Printre persoanele care se confruntă cu cel mai ridicat risc, adică cu cinci sau mai mulți factori de risc, aproape 1 din 5 nu consideră că trebuie să facă vreo schimbare. Oamenii de știință nu știu cu exactitate de ce există această ruptură.

Studiul nostru sugerează că legătura dintre percepția riscurilor și comportamente este complexă” a precizat dr. F. Daniel Ramirez, principalul autor al studiului. Acesta este cercetător în cadrul Institutului de Inimă al Universității Ottawa din Ontario, Canada.

Oamenii nu vor să se schimbe

Cardiologul dr. Vincent Bufalino, purtător de cuvânt pentru American Heart Association (Asociației Americane a Inimii) a precizat că în fiecare zi se discută despre reducerea factorilor de risc în cabinetele medicale din Statele Unite.

„Unele persoane sunt foarte motivate și sunt preocupate de toate aspectele: regimul alimentar, programul de sport, tensiunea arterială și glicemia” a precizat acesta.

Apoi mai există persoanele pe care, indiferent ce le-am spune, nu reușim să le facem să-și schimbe comportamentul.

Marea provocare este schimbarea comportamentului, a spus Bufalino, președinte al Advocate Medical Group din Downers Grove, Illinois.

Intervenția de implantare a unui stent este cea mai ușoară soluție. Apoi trebuie să vă schimbați stilul de viață pe care l-ați avut în ultimii 25 sau 30 de ani.”

„Ceea ce este dificil.” 

Studiul s-a numit Canadian Community Health Survey, desfășurat între 2011 și 2012.

Ce facem dacă avem lângă noi o victimă a infarctului miocardic?

  1. Sună imediat la serviciul de urgență: Apelul la 112 trebuie făcut imediat ce suspectezi un infarct miocardic. Este important să furnizezi informații clare și precise despre situație și despre persoana afectată.
  2. Nu mobiliza victima! Limitați activitatea fizică a persoanei afectate și încurajați-o să rămână cât mai liniștită și relaxată posibil. Ajutați-o să se așeze sau să se întindă într-o poziție confortabilă.
  3. Îi puteți administra 250 mg de aspirină (jumătate de tabletă pe care să o mestece), dacă pacientul NU are alergie la aspirina și NU există contraindicații medicale. Aceasta poate ajuta la reducerea impactului cheagului de sânge.
  4. Evaluează constant victima. Monitorizează starea pacientului în permanență și păstrează o comunicare constantă. Dacă persoana devine inconștientă și nu mai respiră, înseamnă că a intrat în stop cardio-respirator și trebuie începute manevrele de resuscitare. Dacă încă nu le cunoști, hai la cursurile noastre unde vei avea șansa să le înveți practic cu instructorii noștri specializați.

2 COMENTARII

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Care este muzica care ne ...

Care este muzica care ne ...

De ce avem palpitații?

De ce avem palpitații? Pa...

Orașul de interes actual ...

Orașul de interes actual ...

Ce să nu faci înainte de ...

Ce să nu faci înainte de ...