8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Emisiuni Din cărțile lumii Nu este conceptul de Trinitate o imposibilitate logică?

Nu este conceptul de Trinitate o imposibilitate logică?

Nu este conceptul de Trinitate o imposibilitate logică? Este o întrebare care frământă mulți practicanți creștini și religioși cu privire la divinitate. Mulți teologi consideră că acest subiect nu poate fi atins de limitele minții umane, în timp ce alții caută cu mult interes răspunsul în cunoașterea umană.

Ce reprezintă Trinitatea?

Cel mai dificil lucru legat de conceptul creştin al Trinităţii constă în aceea că nu există o modalitate adecvată pentru a o explica. Trinitatea este un concept imposibil de înţeles pe deplin de către orice fiinţă umană prin propria ei înţelepciune. Dumnezeu este infinit mai mare decât suntem noi, prin urmare nu ne putem aştepta să Îl putem înţelege pe deplin. Biblia ne învaţă că Tatăl este Dumnezeu, că Iisus este Dumnezeu şi că Duhul Sfânt este Dumnezeu. De asemenea, Biblia ne învaţă că există un singur Dumnezeu. Deşi putem înţelege câteva adevăruri despre relaţia dintre cele trei Persoane diferite ale Trinităţii, acest concept nu poate fi cuprins de mintea umană. Dar aceasta nu neagă veridicitatea şi nici bazele biblice ale acestor învăţături.

Este Trinitatea susținută de Biblie?

Răspunsul este da.

  • „Ascultă, Israele! Domnul Dumnezeul nostru este singurul Domn!” (Deut. 6:4)
  • „Eu sunt Domnul şi nu mai este altul, afară de Mine nu este Dumnezeu.” (Is. 45:5)
  • „Nu este decât un singur Dumnezeu.” (1 Cor. 8:4)
  • „De îndată ce a fost botezat, Iisus a ieşit afară din apă. Şi în clipa aceea cerurile s-au deschis şi a văzut pe Duhul lui Dumnezeu coborându-Se în chip de porumbel şi venind peste El. Şi din ceruri S-a auzit un glas care zicea: «Acesta este Fiul Meu preaiubit în care Îmi găsesc plăcerea».” (Mat. 3:16-17)
  • „Duceţi-vă şi faceţi ucenici din toate neamurile, botezându-i în Numele Tatălui şi al Fiului şi al Sfântului Duh.” (Mat. 28:19)

Nu este conceptul de Trinitate o imposibilitate logică?

În emisiunea ”Din cărțile lumii” cu Evelina Bevis, invitatul permanent al emisiunii, Cornel Dărvășan, răspunde la această întrebare:

”Ce este Soarele? Soarele are cel puțin trei dimensiuni. Lumină, căldură și putere. Fac acest soare. Ce este spațiul? Lungime, lățime și înălțime. Care poate să fie și adâncime. Avem trei dimensiuni. De ce Dumnezeu nu ar putea avea trei ipostaze? Nu este deloc o fractură de logică.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]