marți, septembrie 26, 2023
Acasă Articole Economic Noua vopsea care îți poate economisi din factura la energie

Noua vopsea care îți poate economisi din factura la energie

Noua vopsea care îți poate economisi din factura la energie. Importanța acestei inovații câștigă și mai mult impuls în lumina proiecțiilor care estimează că aparatele de aer condiționat vor fi prezente în aproximativ două treimi din gospodăriile globale până în 2050, informează playtech.ro.

În timp ce aceste dispozitive oferă fără îndoială răgaz de la temperaturi înăbușitoare, ele nu sunt cele mai rentabile sau ecologice. Noua vopsea de la Universitatea Stanford prezintă o alternativă convingătoare. Ea ar putea atenua impactul asupra mediului al aerului condiționat, oferind în același timp economii de energie.

Ce face această vopsea să fie mai specială?

Unicitatea acestei vopsele se extinde dincolo de proprietățile sale excepționale de reflectare. Spre deosebire de soluțiile anterioare, care erau limitate predominant la culorile alb sau argintiu, această vopsea are o paletă diversă, inclusiv alb, albastru, roșu, galben, verde, portocaliu, violet și gri închis.

Natura sa cu mai multe nuanțe este rezultatul unui design cu două straturi. Stratul inferior, compus din fulgi de aluminiu argintiu, asigură baza reflectorizante, în timp ce stratul superior, care cuprinde nanoparticule anorganice colorate, este transparent la lumina infraroșu mijlociu.

În special, ambele straturi sunt hidrofuge și eficiente chiar și în medii umede și fierbinți. Această robustețe sporește și mai mult aplicabilitatea și longevitatea vopselei. Cercetătorii de la Universitatea Stanford își perfecționează continuu creația. Scopul este de a o face în cele din urmă disponibilă comercial.

Această vopsea ar putea ajuta și în păstrarea unui mediu curat

Într-o lume în care conservarea mediului este primordială, dezvoltarea acestei vopsele remarcabile este o promisiune imensă. După cum subliniază cercetătorul în materie de materiale Yi Cui de la Universitatea Stanford, „Reducerea energiei și a emisiilor la nivel global pentru a ne îndeplini obiectivele de zero emisii necesită soluții inovatoare”.

Căutarea de a diminua schimbul de căldură între spațiile interioare și mediu a câștigat un impuls semnificativ. Materiale precum această vopsea avansată demonstrează potențialul de a juca un rol esențial în modelarea unui viitor mai durabil.

ULTIMELE ARTICOLE

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi

Lipsa de protecție a medicilor ginecologi. Unde începe și unde se termină malpraxisul? Relația de încredere pacient-medic este „zdruncinată” în România, fiind vorba despre...

Cu cine vor vota românii?

Cu cine vor vota românii? 2024 se anunţă un an crucial pentru viitorul României. În condiţiile în care ar urma să avem în acelaşi...

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare?

Are nevoie sistemul românesc de învățământ de o schimbare? Este suficient așa cum este în momentul de față? De ce randamentul în generațiile actuale...

Când o căsnicie poate ajunge la divorț?

Când o căsnicie poate ajunge la divorț? Durata medie a căsătoriilor care se finalizează cu divorț, în România, este de 8-9 ani. Rată care...