joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Noi restricții începând cu 14 martie

Noi restricții începând cu 14 martie

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o hotărâre prin care intră în vigoare noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19. Decizia a avut la bază o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care s-a propus prelungirea stării de alertă, începând cu data de 14 martie, pentru încă 30 de zile.

 

Declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie în intervalul 22:00 – 05:00, iar restricțiile sunt valabile pe întreg teritoriul țării.

Hotelurile și pensiunile vor putea fi ocupate de turiști până la 70% din capacitatea de cazare în mai multe zone frecventate de turiști, printre care Azuga, Bușteni, Sinaia, Poiana Brașov, Vatra Dornei sau Păltiniș.

Conform hotărârii CNSU, se mențin restricțiile de până acum. În continuare este obligatorie purtarea măștii și sunt interzise petrecerile private sau activitățile în aer liber care implică mai mult de 10 persoane.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori, aceste activități se pot desfășura la capacitate de 30%. Dacă incidența depășește 3/1.000 de locuitori, desfășurarea activităților menționate este interzisă.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19. Dintre acestea, 781.154 au fost declarate vindecate.

Noua hotărâre CNSU poate fi accesată aici: https://stirioficiale.ro/storage/0245.pdf

 

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...