8.5 C
București
vineri, 1 iulie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Noi restricții începând cu 14 martie

Noi restricții începând cu 14 martie

Guvernul a adoptat, în ședința de miercuri, o hotărâre prin care intră în vigoare noi măsuri pentru prevenirea extinderii pandemiei de COVID-19. Decizia a avut la bază o hotărâre a Comitetului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) prin care s-a propus prelungirea stării de alertă, începând cu data de 14 martie, pentru încă 30 de zile.

 

Declarația pe proprie răspundere va fi obligatorie în intervalul 22:00 – 05:00, iar restricțiile sunt valabile pe întreg teritoriul țării.

Hotelurile și pensiunile vor putea fi ocupate de turiști până la 70% din capacitatea de cazare în mai multe zone frecventate de turiști, printre care Azuga, Bușteni, Sinaia, Poiana Brașov, Vatra Dornei sau Păltiniș.

Conform hotărârii CNSU, se mențin restricțiile de până acum. În continuare este obligatorie purtarea măștii și sunt interzise petrecerile private sau activitățile în aer liber care implică mai mult de 10 persoane.

Organizarea și desfășurarea activității cinematografelor, instituțiilor de spectacole sau concerte este permisă, cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a spațiului, dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mică sau egală cu 1,5/1.000 de locuitori.

Dacă incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din județ sau localitate este mai mare sau egală cu 3/1.000 de locuitori, aceste activități se pot desfășura la capacitate de 30%. Dacă incidența depășește 3/1.000 de locuitori, desfășurarea activităților menționate este interzisă.

Până sâmbătă, pe teritoriul României, au fost confirmate 855.326 de cazuri de persoane infectate cu COVID – 19. Dintre acestea, 781.154 au fost declarate vindecate.

Noua hotărâre CNSU poate fi accesată aici: https://stirioficiale.ro/storage/0245.pdf

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ministrul Mediului: Interzicerea motoarelor clasice în România ar distruge industria auto

România se află printre țările care s-au opus propunerii de a se interzice vânzarea mașinilor cu motoare clasice noi și cere un răgaz sau...

Câciu: ”Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă este una dintre priorităţi”

Ministrul Finanțelor a declarat că toate cele patru jaloane şi ţinte asumate prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), pentru primul semestru din...

A sosit primul cod roșu de caniculă din această vară!

Prima lună de vară aproape s-a încheiat însă căldura nu este nici pe departe la final. Deși au mai fost și perioade în care...

De ce să alegi un laptop sh și care sunt cele mai întâlnite mituri despre acest produs

Există persoane care ezită sa facă o achizitie atunci când văd o ofertă la un laptop second hand, chiar dacă este vorba de un...