8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Editoriale Actualitate Noi propuneri ale Ministerului Educației

Noi propuneri ale Ministerului Educației

Ministerul Educației a elaborat un proiect de ordonanță de urgență în care propune gratuitate la transportul public pentru elevii din învățământul preuniversitar pe tot parcursul anului calendaristic.

Conform unui comunicat de presă emis de Ministerul Educației, proiectul include și decontări pentru cheltuielile de transport, dar și gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive, organizate de instituţii publice, relatează Agerpres.

Astfel, elevii din învățământul preuniversitar autorizat, cu vârsta de până la 26 de ani vor dispune de gratuitate la serviciile publice de transport local rutier, transport naval, transport cu metroul, precum şi transport feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a, pe tot parcursul anului calendaristic.

Elevilor li se vor deconta cheltuielile de transport între localitatea de domiciliu şi localitatea unde își desfășoară cursurile, din bugetul Ministerului Educaţiei, prin unităţile de învăţământ unde sunt şcolarizaţi.

Elevilor care locuiesc la internat sau în gazdă li se va asigura decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 8 călătorii dus-întors pe semestru.

Operatorii de transport rutier vor avea obligaţia să emită documente lunare de transport, cu încadrare în tarifele maxime per kilometru/lună şi să asigure transportul rutier al elevilor.

Sumele de bani de care urmează să beneficieze elevii pornesc de la 30 de lei pentru 3 km şi ajung la 171 de lei pentru 50 de km.

Sumele vor fi calculate în funcţie de distanţa de la domiciliu la unitatea de învăţământ preuniversitar.

Ministerul Educaţiei a mai propus ca elevii din învățământul preuniversitar autorizat, precum şi elevii etnici români din afara granițelor țării care sunt bursieri ai statului român să beneficieze de gratuitate pentru accesul la muzee, concerte, spectacole de teatru, de operă, de film şi la alte manifestări culturale şi sportive, organizate de instituţii publice, se arată în comunicat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?