8.5 C
București
joi, 26 mai 2022
Acasă Editoriale Familie Nigeria, locul 7 în clasamentul mondial al creștinilor persecutați

Nigeria, locul 7 în clasamentul mondial al creștinilor persecutați

Persecuția în Nigeria este de o violență brutală. Într-o mare parte din nordul Nigeriei, creștinii trăiesc sub o amenințare constantă de atacuri din partea Boko Haram, a Statului Islamic al Provinciei Africii de Vest și a criminalilor care răpesc și omoară fără prea multe consecințe. Violența este atât de gravă încât a început să se extindă și spre sudul țării.

 

Creștinii continuă să fie atacați cu brutalitate și fără deosebire în nordul Nigeriei, în consecință Nigeria a urcat în clasamentul World Watch List.

Violența a continuat cu aceeași înverșunare – Nigeria fiind unul din puținele locuri din lume în care restricțiile de călătorie cauzate de Covid-19 și carantină au avut un impact minim asupra numărului de atacuri împotriva creștinilor.

În timp ce cetățenii din nordul Nigeriei sunt supuși amenințărilor și violenței, creștinii sunt adesea vizați datorită credinței lor deoarece aceste grupări agresive vor să elimine prezența creștină din Nigeria.

Pe lângă riscurile de violență, creștinii din unele state nordice ale Nigeriei trăiesc sub legea Sharia unde întâmpină discriminare și tratament ca cetățeni de mâna a doua.

Creștinii care se convertesc de la islam întâmpină de asemenea respingere din partea familiilor lor și deseori sunt presați să se dezică de credința în Isus, uneori chiar atacați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Ciolacu: ”Vom observa că măsurile luate de guvern au avut eficiență”

Odată cu intrarea României în criza economică, toate privirile sunt ațintite către actuala coaliție de guvernare. Cei aleși pretind că măsurile luate vor aduce...

Cum scăpăm de kilogramele în plus?

Foarte multe persoane se luptă cu problema kilogramelor în plus. Slăbitul nu este un proces ușor, ba din  contră, câteodată simți că faci tot...

Antonescu: „PNL între prima şi a doua modernizare a României: 147 de ani de liberalism”

Fostul președinte al PNL, din perioada 2009 – 2014, a declarat că nu îi este dor de politică și încearcă să ne aducă la...

Este pachetul de măsuri economice anunțate de coaliție benefic pentru România?

Proiectul ”Sprijin pentru România” a fost anunțat acum ceva timp și pe data de 23 mai se pot vedea, în sfârșit, primele măsuri luate...