vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Nicușor Dan ia în calcul și un al doilea mandat la Primăria...

Nicușor Dan ia în calcul și un al doilea mandat la Primăria Capitalei

Cu alegerile la primării bătând la ușă și nu numai, actualul primar al Capitalei dorește și o a doua rundă, susținând că sub mandatul său, Primăria a reușit să scape de groapa falimentului.

 

„Deocamdată mai sunt doi ani şi două luni şi vreau să petrec fiecare dintre aceste zile pentru a rezolva problemele mari pe care oraşul acesta le are.

Şi, da, îmi doresc, desigur, să mai am un mandat, mai ales pentru faptul că în administraţia publică proiectele durează.

Adică începi un proiect azi şi îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziţie, prefezabilitate, achiziţie, fezabilitate, achiziţie, proiectare şi execuţie.

Dacă se întâmplă să ai şi o gaură de trei miliarde la început de mandat, termenele acestea se decalează.

Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani şi două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureştenii le au”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă.

 

Despre o nouă candidatură a Gabrielei Firea, Nicușor Dan a spus:

„Aici este o chestiune electorală, o chestiune politică în interiorul partidului. Sunt lucruri care pe mine nu mă privesc. Ca activitate administrativă, a fost un primar catastrofal”.

Întrebat de ce crede că este un primar mai potrivit decât predecesoarea sa, Nicuşor Dan a spus că a accesat mai multe fonduri europene, că a scos Primăria din faliment şi că a iniţiat proiecte structurale:

„Unul a băgat Primăria în faliment şi unul a scos-o, cred că acesta ar fi un răspuns.

Am luat bani europeni în 2021 cât în ultimii zece ani – acesta e al doilea răspuns.

Şi al treilea: Bucureştiul e o capitală europeană, un oraş în care trăiesc, cu zonele de influenţă, aproape patru milioane de oameni.

Nu poţi într-un oraş ca Bucureşti să pui azi un pod aici, mâine un semafor dincolo.

Adică, trebuie pentru un oraş ca Bucureştiul să ai gândire structurată şi structurală pe ce vrei să vrei să faci pe termen lung.

Şi am venit cu acele proiecte structurale”.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...