8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Nicușor Dan ia în calcul și un al doilea mandat la Primăria...

Nicușor Dan ia în calcul și un al doilea mandat la Primăria Capitalei

Cu alegerile la primării bătând la ușă și nu numai, actualul primar al Capitalei dorește și o a doua rundă, susținând că sub mandatul său, Primăria a reușit să scape de groapa falimentului.

 

“Deocamdată mai sunt doi ani şi două luni şi vreau să petrec fiecare dintre aceste zile pentru a rezolva problemele mari pe care oraşul acesta le are.

Şi, da, îmi doresc, desigur, să mai am un mandat, mai ales pentru faptul că în administraţia publică proiectele durează.

Adică începi un proiect azi şi îl termini peste trei ani, pentru că trebuie să faci achiziţie, prefezabilitate, achiziţie, fezabilitate, achiziţie, proiectare şi execuţie.

Dacă se întâmplă să ai şi o gaură de trei miliarde la început de mandat, termenele acestea se decalează.

Da, îmi doresc, dar cel mai important lucru este să rezolvăm în doi ani şi două luni cât mai multe din problemele mari pe care bucureştenii le au”, a spus Nicușor Dan într-o conferință de presă.

 

Despre o nouă candidatură a Gabrielei Firea, Nicușor Dan a spus:

“Aici este o chestiune electorală, o chestiune politică în interiorul partidului. Sunt lucruri care pe mine nu mă privesc. Ca activitate administrativă, a fost un primar catastrofal”.

Întrebat de ce crede că este un primar mai potrivit decât predecesoarea sa, Nicuşor Dan a spus că a accesat mai multe fonduri europene, că a scos Primăria din faliment şi că a iniţiat proiecte structurale:

“Unul a băgat Primăria în faliment şi unul a scos-o, cred că acesta ar fi un răspuns.

Am luat bani europeni în 2021 cât în ultimii zece ani – acesta e al doilea răspuns.

Şi al treilea: Bucureştiul e o capitală europeană, un oraş în care trăiesc, cu zonele de influenţă, aproape patru milioane de oameni.

Nu poţi într-un oraş ca Bucureşti să pui azi un pod aici, mâine un semafor dincolo.

Adică, trebuie pentru un oraş ca Bucureştiul să ai gândire structurată şi structurală pe ce vrei să vrei să faci pe termen lung.

Şi am venit cu acele proiecte structurale”.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]