duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Editoriale Familie NICOLETA TĂNĂSOIU, prima femeie jandarm care a fost în Afganistan!

NICOLETA TĂNĂSOIU, prima femeie jandarm care a fost în Afganistan!

De ziua internațională a femeii, la Fresh Acces, ați avut ocazia să o cunoașteți pe Nicoleta Tănăsoiu, prima femeie jandarm care a luat parte la misiunea din Afganistan, în rolul de „înger păzitor”: „Mi-am dorit să fac parte din acel colectiv, știam că fac lucruri importante, păzesc alți oameni”, a mărturisit aceasta.

Nicoleta ne-a dezvăluit care au fost motivele care au determinat-o să ia această decizie, să plece pe un teritoriu care ar fi putut să-i pună viața în pericol: „Am considerat că am ajuns într-un punct al carierei în care puteam să fac mai mult, iar această misiune internațională a reprezentat următorul pas în cariera mea”

Despre experiența din Afganistan, cum arăta misiunea în viziunea sa înainte de a ajunge acolo și cum a fost de fapt realitatea, Nicoleta a afirmat: „Mă așteptam să găsesc multe atacuri cu rachete, ceea ce am și găsit”

Primul contact cu teritoriul a fost memorabil: „În momentul în care ne-am dat jos din avion, efectiv nu puteam să vedem în jurul nostru din cauza prafului”, își amintește eroina.

Întrebată despre impactul pe care l-a avut primul atac, aceasta ne-a împărtășit că pericolul l-a conștientizat după ce atacul a luat sfârșit: „În momentul primului atac ne aflam într-o clădire de recreere. Când s-a auzit racheta atingând unitatea noastră am fost nevoiți să ne adăpostim într-un buncăr. Pe moment nu realizezi pericolul, ulterior îți dai seama”, a continuat Nicoleta.

Referitor la cei care o acuză pe Nicoleta că a plecat în misiune din motive financiare, ea le răspunde că banii nu au reprezentat un motiv în luarea acestei decizii: „Banii îi poți face și în țară, este vorba despre activitatea pe care o desfășori acolo și nu despre bani”, punctează jandarmul.

Mai multe detalii despre viața eroinei, Nicoleta Tănăsoiu puteți afla accesând următorul link:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...