joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Nicolae Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de...

Nicolae Ciucă: Avem tot ce ne trebuie pentru a demara campania de vaccinare anti-COVID-19 începând din 27 decembrie.

Nicolae Ciucă, premierul interimar al României a declarat, luni dimineață, la inaugurarea unui centru mobil de colectare a plasmei de la Spitalul „Gerota”, că autorităţile au făcut pregătirile necesare pentru a putea demara campania de vaccinare anti-COVID începând cu data de 27 decembrie.

 

„Avem tot ce ne trebuie astfel încât să putem să demarăm campania de vaccinare începând cu ziua de 27 decembrie.

Folosesc acest prilej pentru a-i îndemna pe toţi cetăţenii ţării să aibă încredere în această campanie, să aibă încredere în instituţiile statului şi în toate demersurile care au fost întreprinse, astfel încât să putem să avem o campanie coerentă şi eficientă”, a declarat Nicolae Ciucă.

Premierul interimar a participat în această dimineață la inaugurarea Punctului mobil de colectare de plasmă convalescentă de la Spitalul de Urgenţă „Prof. Dr. Dimitrie Gerota”, realizat în colaborare cu Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti şi Institutul Naţional de Hematologie Transfuzională.

Nicolae Ciucă i-a felicitat pe cei implicaţi în acest proiect, subliniind că iniţiativa este benefică în ansamblul măsurilor luate în lupta contra virusului SARS-CoV-2.

https://www.a7tv.ro/v-gheorghita-primele-doze-de-vaccin-anti-covid-vor-ajunge-in-romania-dupa-craciun/

Campania de vaccinare anticoronavirus începe luna aceasta

Campania de vaccinare împotriva coronavirusului va începe în data de 27 decembrie. Într-o primă tranșă simbolică, România va primi 10.000 de doze care vor ajunge la cadrele medicale din 10 spitale.

 

Vaccinarea anti-COVID-19 va fi gratuită și voluntară

„Aş sublinia încă o dată aspectul legat de faptul că vaccinarea este gratuită, vaccinarea este voluntară, nu este obligatorie, nu este condiţionată.

Se vor folosi doar vaccinuri care vor primi autorizare de la Agenţia Europeană a Medicamentului şi încă un deziderat important – siguranţa activităţii de vaccinare reprezintă pentru noi prioritatea zero”, a declarat, la rândul său, medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare anti-COVID-19.

 

„Ca să ai un impact național, trebuie să ai un impact mare în populația care se vaccinează, între 60% și 70%. Asta înseamnă ca populația să accepte să se vaccineze.

Cel puțin până în vara anului viitor va trebui să respectăm, paralel cu vaccinarea, și regulile de purtare a măștii și cele de distanțare, chiar dacă se vaccinează o parte a populației.

Depinde de cantitățile de vaccin care se livrează”, a explicat și Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență.

Pe 26 decembrie, România urmează să primească prima tranşă simbolică de circa 10.000 de doze de vaccin anti-COVID, care vor fi distribuite la cele 10 spitale din ţară de linia I destinate îngrijirii pacienţilor infectaţi cu SARS-CoV-2.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...