8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate New York declară stare de urgență după reapariția poliomielitei

New York declară stare de urgență după reapariția poliomielitei

Ordinul executiv al guvernatoarei Hochul a fost emis la peste o lună după ce un adult din Rockland County, un comitat situat la nord de metropola New York, a fost diagnosticat cu poliomielită în iulie 2022. Acesta a fost primul caz de poliomielită confirmat în Statele Unite după o pauză de aproape un deceniu.

 

Decizia de vineri extinde categoriile de persoane autorizate să administreze vaccinul antipolio – inclusiv paramedici, moaşe şi farmacişti – şi conţine alte măsuri pentru a creşte ratele de vaccinare. Starea de urgenţă va rămâne în vigoare până pe 9 octombrie.

Virusul polio a fost prezent în probele recoltate din ape reziduale încă din luna aprilie.

Virusul a fost detectat în eşantioane prelevate în comitatele Orange, Rockland şi Sullivan în fiecare lună după aprilie 2022, indicând că virusul era prezent în statul New York înainte de confirmarea primului caz de poliomielită în Rockland County în luna iulie.

După ce boala a fost detectată, oficialii din New York au început să îi îndemne pe rezidenţi să se vaccineze împotriva poliomielitei.

Deşi persoanele de toate vârstele sunt ameninţate, virusul polio afectează în principal copiii cu vârste de până la trei ani.

Oficialii newyorkezi i-au îndemnat pe adulţii şi minorii de peste două luni care nu sunt încă vaccinaţi să meargă să se inoculeze împotriva acestui virus.

Ei i-au sfătuit totodată pe rezidenţii vaccinaţi să facă şi o doză booster care le asigură imunitate pe viaţă.

Reprezentanţii sectorului medical şi-au stabilit obiectivul ca 90% din locuitorii statului New York să fie vaccinaţi împotriva poliomielitei.

Departamentul de Sănătate din New York a anunţat că localnicii din comitatele Rockland, Orange, Sullivan şi Nassau sunt expuşi în faţa celor mai mari riscuri de a contracta această boală.

Orange County este comitatul cu cea mai mică rată de vaccinare împotriva poliomielitei din statul New York, întrucât doar 59% din totalul populaţiei rezidente este imunizată împotriva poliomielitei, potrivit datelor transmise de Departamentul de Sănătate.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]