luni, iulie 15, 2024
Acasă Articole Emisiuni NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA? CE SPUN MEDICII ROMÂNI?

NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA? CE SPUN MEDICII ROMÂNI?

La un an de la pandemia provocată de virusul SARS-COV2, singura cale de îndepărtare a virușilor este vaccinarea, ne spun oamenii de știință, însă semnele de întrebare cu privire la reacțiile adverse ale vaccinurilor nu contenesc să apară.

 

Vaccinul ASTRAZENECA anti COVID19 produs de Oxford ocupă primele locuri la categoria incertitudini după ce mai multe țări din Uniunea Europeană l-au interzis, având în vedere suspiciunile apărute în legătură cu decesul unor persoane după administrarea serului.

Pe 15 MARTIE a avut loc debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, iar părerile despre vaccinarea cu ASTRAZENECA sunt împărțite.

Astăzi, medicul specialist în boli infecțioase, Laurențiu Stratan a vorbit în exclusivitate la FRESH ACCES despre alternativele pe care sistemul medical ni le prezintă în momentul actual și de asemenea, ne-a oferit răspunsul la întrebarea care se află pe buzele tuturor:

„NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA?”

„Da! Recomand să se continue vaccinarea cu Astrazeneca! Este un vaccin sigur și eficient, care ne protejează de viruși în proporție de 80%”, afirmă medicul.

Motivele care le-au determinat pe celelalte țări să renunțe la ASTRAZENECA sunt de natură emoțională spune medicul, Laurențiu Stratan: „Cred că decizia a fost una emoțională […], problema noastră este că ne îndepărtăm de partea științifică, dar mă bucur că la noi autoritățile au avut curajul să protejeze populația”

Întrebat despre efectele negative ulterioare vaccinării cu serul ASTRAZENECA, medicul subliniază ideea că nu există nici o dovadă care să confirme problemele apărute din cauza vaccinului și subliniază: ”Încă nu există dovezi care să ateste că decesul acelor persoane a survenit în urma administrării vaccinului cu ASTRAZENECA”.

De ce să-mi asum riscul vaccinării și nu riscul îmbolnăvirii?

Medicul răspunde: „E mult mai rău să contactezi virusul, mai bine alegi să fii precaut având în vedere că imunitatea pe care o dezvoltăm natural nu este suficientă pentru a combate virușii contactați”

În încheiere, specialistul ne spune: „Norocul nostru este că avem la dispoziție mai multe vaccinuri, există alternative, oamenii trebuie să-și ia decizia singuri și să aleagă ce tip de tehnologie aleg pentru imunizare”

Pentru a urmări ediția integrală a emisiunii din data de 16 martie 2021 puteți accesa linkul următor:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...