miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Articole Emisiuni NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA? CE SPUN MEDICII ROMÂNI?

NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA? CE SPUN MEDICII ROMÂNI?

La un an de la pandemia provocată de virusul SARS-COV2, singura cale de îndepărtare a virușilor este vaccinarea, ne spun oamenii de știință, însă semnele de întrebare cu privire la reacțiile adverse ale vaccinurilor nu contenesc să apară.

 

Vaccinul ASTRAZENECA anti COVID19 produs de Oxford ocupă primele locuri la categoria incertitudini după ce mai multe țări din Uniunea Europeană l-au interzis, având în vedere suspiciunile apărute în legătură cu decesul unor persoane după administrarea serului.

Pe 15 MARTIE a avut loc debutul campaniei de vaccinare anti-COVID în România, iar părerile despre vaccinarea cu ASTRAZENECA sunt împărțite.

Astăzi, medicul specialist în boli infecțioase, Laurențiu Stratan a vorbit în exclusivitate la FRESH ACCES despre alternativele pe care sistemul medical ni le prezintă în momentul actual și de asemenea, ne-a oferit răspunsul la întrebarea care se află pe buzele tuturor:

„NE VACCINĂM SAU NU CU ASTRAZENECA?”

„Da! Recomand să se continue vaccinarea cu Astrazeneca! Este un vaccin sigur și eficient, care ne protejează de viruși în proporție de 80%”, afirmă medicul.

Motivele care le-au determinat pe celelalte țări să renunțe la ASTRAZENECA sunt de natură emoțională spune medicul, Laurențiu Stratan: „Cred că decizia a fost una emoțională […], problema noastră este că ne îndepărtăm de partea științifică, dar mă bucur că la noi autoritățile au avut curajul să protejeze populația”

Întrebat despre efectele negative ulterioare vaccinării cu serul ASTRAZENECA, medicul subliniază ideea că nu există nici o dovadă care să confirme problemele apărute din cauza vaccinului și subliniază: ”Încă nu există dovezi care să ateste că decesul acelor persoane a survenit în urma administrării vaccinului cu ASTRAZENECA”.

De ce să-mi asum riscul vaccinării și nu riscul îmbolnăvirii?

Medicul răspunde: „E mult mai rău să contactezi virusul, mai bine alegi să fii precaut având în vedere că imunitatea pe care o dezvoltăm natural nu este suficientă pentru a combate virușii contactați”

În încheiere, specialistul ne spune: „Norocul nostru este că avem la dispoziție mai multe vaccinuri, există alternative, oamenii trebuie să-și ia decizia singuri și să aleagă ce tip de tehnologie aleg pentru imunizare”

Pentru a urmări ediția integrală a emisiunii din data de 16 martie 2021 puteți accesa linkul următor:

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...