miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Familie Natura a renăscut, cu sufletele noastre cum rămâne?

Natura a renăscut, cu sufletele noastre cum rămâne?

Asemenea unei ierni grele, sufletele noastre sunt construite să cunoască deopotrivă tristețea, frica, dezamăgirea şi vinovăția, dar la capătul acestor sentimente sau trăiri întotdeauna va exista o nouă poveste pe care o putem scrie prin iertare.

Ce este iertarea şi cum o putem dobândi? Este un proces prin care alegem în mod conştient să ne detaşăm, să lăsăm în urmă tot ceea ce ne-a rănit sufletul, să alegem să ne hrănim cu iubire, poezie, cântec și rugăciune. Iertarea necesită parcurgerea unui drum anevoios, cu suişuri şi coborâşuri, dar cu o destinaţie precisă: FERICIREA!

Când, cum, de ce şi pe cine trebuie să iertăm? Iertarea începe cu un gând „vreau să te iert”, cu momentul în care alegem să ne eliberăm de povara trecutului și să acceptăm că oamenii și experiențele care ne-au zdruncinat așteptările nu au făcut altceva decât să ne împingă spre un teritoriu al maturizării și al înțelegerii.

Doar în maniera aceasta sufletul nostru începe să discearnă răul de bine și ajungem să le fim recunoscători oamenilor care ne-au oferit aceste lecții, iar pe măsură ce timpul trece ne identificăm tot mai mult cu zicala clișeică „unii oameni vin în viața noastră ca o lecție, iar alții ca o binecuvântare”.

Numai prin intermediul unei dezamăgiri sufletul învață că toate trăirile, până și cele dureroase, sunt fundamental în favoarea noastră.

Fie că ne place sau nu, experiențele neplăcute ne ajută să conștientizăm convingerile limitative pe care le deținem, bagajul emoțional care necesită vindecare și comportamentele de care avem nevoie să ne desprindem.

Vindecarea prin iertare cere răbdare, iar răbdarea înfrumusețează viața. Așadar, când pășim pe acest drum, nu trebuie să neglijăm propriile noastre nevoi. Cu alte cuvinte, iertarea de sine este cel mai bun antibiotic pe care putem să ni-l administrăm.

Sursa Paginadepsihologie

Iată ce ne-au spus câteva dintre realizatoarele de la A7TV despre iertare:

Consuela Bălașa, cel mai optimist realizator ne spune: „Nu cred în iertare când uităm! Nu este greu să ierți și cred că este eliberator să ierți. Nu mi se greșește frecvent, iar pe mine mă iert în fiecare zi.”

Alina Ilioi Mureșan, care este mereu alături de tine și afirmă cu zâmbetul pe buze: „Iertarea reprezintă capacitatea de a privi o persoană în ochi fără a simți resentimente. Și da, cred că oamenii merită o doua șansă.”

Ani Crețu, alege să rămână conectată la realitate: „Eu iert, dar nu uit, iar despre a doua șansă ce pot să spun…trebuie s-o câștigi!”

Înaintea lui „te iert”, trebuie să existe „mă iert” pentru ca procesul să fie complet.

 

Articolul precedent9 MARTIE ÎN ISTORIE
Articolul următorCum facem bani la buget?

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...