8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate NATO condamnă atacul terorist din apropierea aeroportului din Kabul

NATO condamnă atacul terorist din apropierea aeroportului din Kabul

Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, a condamnat ferm atacul terorist tragic comis joi în apropierea aeroportului din Kabul, subliniind că operaţiunea de evacuare va continua, transmite Reuters.

 

„Condamn ferm acest atac terorist îngrozitor. Prioritatea noastră rămâne evacuarea cât mai multor oameni posibil către un mediu sigur, cât mai rapid cu putinţă”, a reacţionat Stoltenberg pe Twitter.

Președintele Consiliului European, Charles Michel: „Gândurile mele se îndreaptă către victime şi familiile lor. Garantarea căilor de trecere în siguranţă către aeroport rămâne esenţială”.

“Pentagonul a anunţat că în apropierea aeroportului din Kabul au avut loc joi cel puţin două explozii, care fac parte dintr-un „atentat complex” în care s-au înregistrat victime civile şi militare americane.

Organizaţia neguvernamentală Emergency a scris pe Twitter că cel puţin şase oameni au murit şi alţi 30 au fost răniţi în atacul de lângă aeroportul din capitala afgană.”

Exista surse care susțin că în spatele atacului terorist de la aeroportul din Kabul se află filiala afgană a Statului Islamic, cunoscută drept ISIS-Khorasan (ISIS-K).

SourceReuters

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...