vineri, decembrie 1, 2023
Acasă Editoriale Actualitate NASA reia zborurile către lună, începând de azi!

NASA reia zborurile către lună, începând de azi!

NASA urmează să lanseze astăzi, 29 august 2022, cea mai puternică rachetă fabricată vreodată, către lună,totul în cadrul misiunii Artemis 1. În vârful rachetei se va afla o capsulă, aceasta se va roti în jurul Lunii și se va întoarce la sol.

 

Misiunea spațială nu va avea însă echipaj uman, dar va testa toate sistemele care vor fi folosite de viitorii astronauți ai programului Artemis. Dacă totul va decurge bine, primul echipaj ar trebui să ajungă pe Lună în 2025.

 

Bill Nelson, directorul NASA a declarat:

”Noi, ca specie, suntem, în primul rând, exploratori și aventurieri. Aceasta este, în principiu, împlinirea destinului nostru.

Dar în timpul acelei explorări vom învăța lucruri noi și vom dezvolta lucruri noi care vor îmbunătăți viețile noastre aici, pe Pământ.

Și numele proiectului face legătura cu trecutul – Zeița Artemis este sora geamănă a Zeului Apollo, după care a fost botezat programul din anii 60.

Până în 2025, când primii oameni vor ajunge pe lună după decenii de pauză, NASA va cheltui cu programul Artemis aproape 95 de miliarde dolari.”

Lansarea „megarachetei” NASA spre lună va avea loc la ora locală 08:33 (15:33 ora României).
Momentul va fi transmis în direct de agenția spațială americană pe canalul său de YouTube.

1 COMENTARIU

Comments are closed.

ULTIMELE ARTICOLE

Cum ne protejăm datele pe internet?

Cum ne protejăm datele pe internet? Mai mulți băieți adolescenți din SUA au început să folosească inteligența artificială pentru a crea fotografii deepfake nud...

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare

Sfaturi pentru când călătorești peste hotare. Unul dintre cele mai frumoase orașe ale Europei, Barcelona, se confruntă cu probleme mari din cauza infracționalității care...

Cum să citești oamenii ca pe o carte?

Suntem cu toții fascinați de acele persoane care par să aibă o conexiune instantanee cu alții, reușind să înțeleagă și să sesizeze ceea ce...

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă?

Cum să avem o relație de cuplu sănătoasă? Ceea ce avem toți în comun sunt nevoia de a fi iubiți și suferința pe care...