duminică, aprilie 14, 2024
Acasă Emisiuni Substanțial Mugur Mihăescu a intrat în politică

Mugur Mihăescu a intrat în politică

Mugur Mihăescu a intrat în politică. Actorul din ”Vacanța Mare” ii mai dă României o singură șansă pentru insănătoșire. Mai există speranță pentru a vedea România precum o țară ca afară? În emisiunea ”Substanțial” cu realizatorul Adrian Călin aflăm care sunt motivele luării unei astfel de decizii.

Despre actor

Mugur Mihăescu este un actor și scenarist român născut în comuna Goicea, județul Dolj. Deși a studiat la o facultate de renume din București, mai exact Facultatea de Automatizări, lui Mugur Mihăescu nu i-a plăcut niciodată gândul de a avea o carieră în domeniu. El a moștenit pasiunea pentru litere de la mama sa.

Vacanța Mare

Așa se întâmplă că, după terminarea studiilor a început o carieră plină de umor alături de prietenii săi Radu Pietreanu și regretatul Dan Sava, creând grupul Vacanța Mare. Și-a început cariera cu grupul de umor Vacanța Mare, în 1988. Apoi, el și trupa au organizat spectacole în diverse locații din România. Primul spectacol a avut loc într-o remorcă de tractor. Pentru că pe vremea aceea piesele umoristice nu invadaseră piața românească, băieții au avut un succes enorm.

Contractul cu Pro TV

În 1999, au primit oferta vieții, aceea de a semna un contract cu postul de televiziune Pro TV. Nu s-au gândit de două ori și astfel au obținut un contract frumos cu Pro TV. Astfel, au apărut și pe micile ecrane și oameni din toată țara i-au urmărit mereu cu inima la gură și s-au amuzat de glumele lor.

La scurt timp după ce au devenit celebri, colegul lor Dan Sava a murit, iar Mugur și Radu și-au continuat cariera. Mulți ani i-au amuzat pe români și în prezent grupul este format din Mugur, Radu și Florin Petrescu. Filme precum Garcea și oltenii, Leana și Costel sau Trei frați de belea le-au dus cariera pe cele mai înalte cote de succes și s-au bucurat de un public record.

Mugur Mihăescu a intrat în politică. De ce?

Mugur Mihăescu: Pentru că mi-a plecat copilul din țără. Și știu câți sunt în situația mea de a le pleca copiii din țară, și vorbim despre copil educat. Copil cu 9,95 la bacalaureat. Copil cu 9,95 media finală la liceul Lazăr. Copil pe care se bat companiile multinaționale. Alături de alți copii cu 9,95 sau poate cu 10 la bac și pe care la fel se bat multe naționale. 

Pentru că alături de copilul meu în ultimii 30 de ani avem vreo 6 milioane de refugiați pe timp de pace. Oameni izgoniți din propria țară de 30 de ani de mediocritate.

Mă întreb dacă am și am avut tot ce mi-am dorit în viață. Nu e așa. Când îți faci o casă ca un palat. Frumos, cu de toate. Și ieși afară, și miroase a gunoi. Nu poți să stai închis în casă pentru tot restul vieții. 

Promisiunea este promisiune

Am promis acum doi ani că mă voi implica în politică atunci când drepturile noastre și libertățile noastre individuale pentru care eu și mulți alții am luptat. Pentru că suntem generația care a ieșit în stradă în 1989. Unii au murit.

Alții cred că aceste drepturi le-au dobândit de-a gata și s-au născut cu ele. Că nimeni nu a vărsat o picătură de sânge pentru ele. Ei cred că li se cuvin. Într-adevăr li se cuvin. Dar ca să ți se cuvină toate astea trebuie să știi să le aperi. Acum doi ani când am încercat să apăr acest lucru, niște chestiuni că nu le pot zice oameni, au încercat să mă atace. Apoi au încercat să ne atace când criticam prin umor la un program de revelion ce se întâmplă în jurul nostru. 

Am zis că ok până acum nu am vrut să lupt cu ei. Dar de acum încolo toată cariera mea, tot ce am lăsat pentru oamenii aștia o voi pune ca într-un fel sau altul istoria să măture cu voi pe jos. Asta am încercat. Am pornit mișcarea – Merit -. Am văzut că este greu pentru că nu sunt un tip foarte organizat. Așa că am căutat să o dau către un partid politic care să își asume așa ceva.

Singurul partid politic care și-a asumat în congres platforma de Merit a fost AUR.”

Aici poți urmări întreaga emisiune:

ULTIMELE ARTICOLE

Creștinii și frica de moarte

Frica de moarte a fost una dintre cele mai fundamentale temeri umane de-a lungul istoriei. Pentru mulți, credința religioasă a oferit un refugiu împotriva...

Case de marcat portabile potrivite pentru fiecare afacere

Vânzările și evidența fiscală a unei firme care desfășoară activități comerciale au nevoie de un suport tehnologic de calitate. Alegerea unei case de marcat...

De ce să le oferi copiilor cărți de Paște?

Chiar dacă mai sunt câteva săptămâni bune până la Paște, dacă ai copii sau dacă vei merge în vizită la cineva care are, probabil...

Cum să ne ferim de razele UV periculoase

Protejarea pielii împotriva razelor ultraviolete (UV) este esențială pentru prevenirea problemelor de sănătate precum arsurile solare, îmbătrânirea prematură a pielii și riscul de cancer...