joi, februarie 22, 2024
Acasă Emisiuni Substanțial Monica Obreja: Mama a 9 copii, o forța dublă și un exemplu...

Monica Obreja: Mama a 9 copii, o forța dublă și un exemplu de putere.

Monica Obreja, o femeie remarcabilă, mamă a 9 copii, s-a trezit în fața unor decizii dificile în noiembrie. A decis să revină cu 8 dintre copii înapoi în România pentru a-i proteja de riscul unor tragedii cauzate de războiul dintre Israel și Hamas.

Imediat după ce – în apropierea locuinței lor din Ashkelon – au pătruns teroriștii Hamas, iar atacurile sangeroase au îngrozit lumea, Monica Obreja s-a refugiat, alături de o parte din familie, la Tel Aviv. Insă, în urma unui telefon, a decis: Lasă tot și revine temporar în România. Așa a început mărturia experienței revenirii în țară a Monicăi Obreja, la Substanțial, in emisiunea moderata de Adrian Călin.

Chiar dacă Monica locuiește de mai bine de 20 de ani in Israel, și marea parte dintre copiii ei s-au născut acolo, s-a văzut nevoită să îi strângă pe toți, și, temporar să vină in România.

În ciuda tuturor provocărilor, Monica este o mamă dedicată. Ea depune eforturi susținute pentru a menține legătura strânsă cu toți copiii ei.

2021, un an tragic

Tragediile personale au lovit familia Obreja cu putere în 2021, atunci când soțul Monicăi a pierit din cauza COVID-19. Aceasta a fost o lovitură devastatoare, iar faptul că a trebuit să facă față acestei pierderi în mijlocul amenințării continue a unui război a adăugat o greutate suplimentară asupra umerilor Monicăi.

Cu toate acestea, Monica nu s-a lăsat doborâtă. Ea și-a unit forțele pentru a-i proteja pe copiii ei, chiar dacă unul dintre ei a rămas în Israel, fiind înrolat în armată. Încercările familiei Obreja nu s-au oprit aici. Unul dintre copii a trecut prin experiența dură a consumului de droguri. Iar acest lucru l-a destăinuit in cadrul emisiunii Substanțial, la A7 TV.

Acest eveniment a făcut-o pe Monica să-și îndrepte atenția și mai mult către nevoile și problemele copiilor ei.

Însă, în ciuda șocului inițial, Monica a ales să lupte și să schimbe cursul evenimentelor, transformând o tragedie personală într-o poveste de speranță și redempțiune.

Primind vestea despre consumul de droguri al fiului său, Monica nu s-a retras în disperare, ci a ales să acționeze ferm și hotărât. În timp ce multe mame ar fi putut fi copleșite de astfel de situații, Monica a arătat că are o forță interioară formidabilă și o hotărâre de fier.

Monica a făcut primul pas dificil de a aborda problema frontal, având discuții sincere și deschise cu fiul ei. În loc să îl judece, ea a încercat să înțeleagă motivele care au dus la această alegere. Să îl sprijine să depășească dependența. A arătat fiului ei că, în ciuda greutăților, familia rămâne un suport puternic și sigur.

În lupta pentru schimbare, Monica s-a implicat activ în procesul de recuperare al fiului ei.

A căutat ajutor profesional. A participat la ședințe de terapie. A fost alături de el în fiecare pas al drumului dificil către vindecare. Această implicare activă a făcut diferența și a demonstrat angajamentul Monicăi față de binele și sănătatea copiilor ei.

Cu timpul, fiul Monicăi nu doar că a depășit dependența, ci a devenit și o sursă de inspirație pentru alții. A ales să-și folosească experiența pentru a sensibiliza și avertiza asupra pericolelor consumului de droguri. Prin implicarea în campanii de prevenire și susținând comunitatea, el a reușit să schimbe direcția negativă a trecutului său într-o contribuție pozitivă pentru societate.

Monica Obreja, cu determinarea și iubirea ei de mamă, a transformat o situație delicată într-o poveste de victorie. Exemplul ei arată că, în ciuda provocărilor, este posibil să transformăm momentele dificile în oportunități de creștere și schimbare.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Cum poți recunoaște AVC-ul? Primele semne!

Un accident vascular cerebral (AVC) poate fi o afecțiune gravă și este important să poți recunoaște semnele timpurii pentru a solicita imediat ajutor medical...

Valentine’s Day – o zi a iubirii, nu altă zi a violenței

Măsurând sintagmele populare spuse la nervi sau apăsat, bizare sau ciudate le includem în bagajul nostru verbal și comportamental: ,,Iubirea naște violență”? ,,Eu te-am...