8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Familie Mit sau Adevăr – curele de detoxifiere

Mit sau Adevăr – curele de detoxifiere

Un om consumă în medie 50 de tone de mâncare și bea circa 50 de mii de litri de lichide de-a lungul vieții. Consumăm și, uneori, considerăm că știm ce cumpărăm, pentru a fi sănătoși și curați pe interior.

Dietele restrictive de detox care promit super rezultate pot părea atrăgătoare dar nu sunt recomandate pentru oricine, indiferrent de stilul actual de viață, spun specialiștii.

Există căi mai sigure de a-ți atinge scopurile legate de stilul de viață și curățarea organismului fără a te înfometa sau a face schimbări bruște majore.

În cele ce urmează, în emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, invitatul Teodora Necula, tehnician nutritionist, aduce în atenție cele mai frecvente dar și controversate mituri despre detoxifiere.

1. Curele de detoxifiere sunt un mijloc de slăbire.

”Aș vrea să spun clar nu. Nu ar trebui să privim niciodată detoxifierea ca o cură de slăbire. Ea ar trebui percepută de noi ca o manieră în care corpul poate să se curețe singur.”

2. Detoxul curăță și dă un restart organismului

”Detoxul este folosit de cele mai multe ori în nutriția oncologică. Nutriționistul oncologic trebuie să înceapă cu o detoxifirere a corpului și aici implică inclusive sistem gastro și curățarea corpului de metale grele și toxine care care se regăsesc în colon și în ficat.”

3. Detoxul este bun pentru numeroase afecțiuni

”Este pentru cei care au probleme cu partea oncologică.

De asemenea pentru cei care au afecțiuni hepatice. Și pot să merg inclusive pe partea de detox hormonal.

Pentru că noi avem, mai ales femeile, un reziduu mare de estrogen. Și de aici vin tot felul de afecțiuni.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...