8.5 C
București
joi, 1 decembrie 2022
Acasă Editoriale Familie Mit sau Adevăr – curele de detoxifiere

Mit sau Adevăr – curele de detoxifiere

Un om consumă în medie 50 de tone de mâncare și bea circa 50 de mii de litri de lichide de-a lungul vieții. Consumăm și, uneori, considerăm că știm ce cumpărăm, pentru a fi sănătoși și curați pe interior.

Dietele restrictive de detox care promit super rezultate pot părea atrăgătoare dar nu sunt recomandate pentru oricine, indiferrent de stilul actual de viață, spun specialiștii.

Există căi mai sigure de a-ți atinge scopurile legate de stilul de viață și curățarea organismului fără a te înfometa sau a face schimbări bruște majore.

În cele ce urmează, în emisiunea ”Mens Sana” cu Consuela Bălașa, invitatul Teodora Necula, tehnician nutritionist, aduce în atenție cele mai frecvente dar și controversate mituri despre detoxifiere.

1. Curele de detoxifiere sunt un mijloc de slăbire.

”Aș vrea să spun clar nu. Nu ar trebui să privim niciodată detoxifierea ca o cură de slăbire. Ea ar trebui percepută de noi ca o manieră în care corpul poate să se curețe singur.”

2. Detoxul curăță și dă un restart organismului

”Detoxul este folosit de cele mai multe ori în nutriția oncologică. Nutriționistul oncologic trebuie să înceapă cu o detoxifirere a corpului și aici implică inclusive sistem gastro și curățarea corpului de metale grele și toxine care care se regăsesc în colon și în ficat.”

3. Detoxul este bun pentru numeroase afecțiuni

”Este pentru cei care au probleme cu partea oncologică.

De asemenea pentru cei care au afecțiuni hepatice. Și pot să merg inclusive pe partea de detox hormonal.

Pentru că noi avem, mai ales femeile, un reziduu mare de estrogen. Și de aici vin tot felul de afecțiuni.”

Pentru a viziona întreaga emisiune, dă click aici:ULTIMELE ARTICOLE

Fuma sute de euro în câteva ore

Fuma sute de euro în câteva ore. Alex Cervencu, dependent de droguri de la 13 ani. Peste ani, după ce părinții lui află că...

Poluarea și bolile de inimă la tineri

Poluarea și bolile de inimă la tineri sunt un subiect care preocupă categoria de vârstă tânără a societății. De altfel de aceea există atât...

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]