8.5 C
București
marți, 7 februarie 2023
Acasă Editoriale Stil de viață Mișcarea are potențial să amâne apariția Alzheimer-ului

Mișcarea are potențial să amâne apariția Alzheimer-ului

Mișcarea are potențial să amâne apariția Alzheimer-ului. Conform unui studiu publicat în The Journal of Physiology arată că o perioadă scurtă, dar intensă de ciclism crește producția unei proteine specializate. Ea este esențială pentru formarea creierului, învățare și memorie. Ar putea proteja creierul de declinul cognitiv legat de vârstă.

Ce se întâmplă practic în organism?

Proteina specializată numită factor neurotrofic derivat din creier (BDNF) promovează neuroplasticitatea (abilitatea creierului de a forma noi conexiuni și căi). Totodată și supraviețuirea neuronilor.

„BDNF a arătat potențial crescut în modelele animale. Dar intervențiile farmaceutice nu au reușit până acum să valorifice în siguranță puterea de protecție a BDNF la oameni. Am văzut nevoia de a explora abordări non-farmacologice. Ele pot păstra capacitatea creierului pe care oamenii o pot folosi pentru a crește în mod natural BDNF pentru a ajuta la îmbătrânirea sănătoasă”, a declarat Travis Gibbons, de la Universitatea din Otago, Noua Zeelandă, autor al studiului.

Mișcarea are potențial să amâne apariția Alzheimer-ului

Sunt în curs de desfășurare cercetări suplimentare pentru a aprofunda efectele restricției calorice și ale exercițiului pentru a distinge influența asupra BDNF și beneficiile cognitive.

„Acum studiem modul în care postul pentru perioade mai lungi, de exemplu până la trei zile, influențează BDNF. Suntem curioși dacă exercițiile fizice intense la începutul unui post accelerează efectele benefice ale postului. Postul și exercițiile fizice sunt rareori studiate împreună. Credem că postul și exercițiile fizice pot fi folosite împreună pentru a optimiza producția de BDNF în creierul uman”, a notat Travis Gibbons.

 ULTIMELE ARTICOLE

Despre embargoul produselor petroliere

Despre embargoul produselor petroliere. Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a discutat cu toţi marii importatori care activează în ţara noastră şi a primit asigurări că...

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică

Larisa Iordache, gimnasta care promovează terapia psihologică. Ea este o gimnastă română, medaliată olimpică, mondială și europeană, câștigătoare a medaliei de bronz în proba...

Când poate fi apatia un aliat și când nu?

Când poate fi apatia un aliat și când nu? Ce este apatia și cum poate ea să ne ajute sau să ne distrugă sistemul...

Este adevărul relativ?

Este adevărul relativ? Ce reprezintă adevărul? Cum putem știi tot adevărul? Adevărul reprezintă tematica cea mai aprinsă în discuțiile dintre orice fel de persoane...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]