8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Business Mircea Varga, despre provocările mediului de afaceri românesc

Mircea Varga, despre provocările mediului de afaceri românesc

Directorul financiar al grupului de firme deținut de Ion Țiriac, Mircea Varga, a fost consultant și autor în Big Four, după care a intrat în lumea businessului. Cariera sa a fost desfășurată în diferite industrii (construcții, producții de electrocasnice) și domenii (auto, servicii financiare, imobiliare).

Invitat în cadrul emisiunii “Business la superlativ”, acesta a vorbit despre criza financiară globală.

După criza din 2008 suntem oare pregătiți pentru această criză?

Mircea Varga a menționat: “Nu știu dacă lumea se aștepta la o criză generată de pandemie, dar trebuie să învățăm din mers”.

Întrebat dacă experiența ultimei crize din 2008 a ajutat, acesta a avut un răspuns pozitiv.

“Ajută! Orice experiență prin care trecem ne ajută să învățăm lucruri. Din criza din 2008 am învățat că orice reacție rapidă te pune în situația în care treci mai rapid peste alte lucruri, iar așteptarea este una păguboasă. Problema comună a acestor crize este dată de cash”.

CEO-ul Țiriac Group, susține că economia se poate redresa prin impunerea unor măsuri care să ajute industriile și companiile lovite de pandemie:

“Horeca este în acest moment sub incertitudine, având cele mai multe reguli de restartare a businessului. Aici se impun măsuri de restricție, dar totodată trebuie să existe și ajutoare date acestor oameni. Măsurile impuse aici pot fi împrumuturi garantate de stat sau chiar ajutoare date de statul român”

Acesta a vorbit și despre obținerea unui profit la sfârșitul anului 2020. Vorbind despre industria Horeca, Mircea Varga este sceptic în ceea ce privește profitul acesteia, deoarece „închiderea completă a acestui business și revenirea lentă, fără soluții clare, scad așteptările profitului pentru aceasta, devenind mult prea realiste.”

Care sunt efectele Covid-19 asupra sistemului bancar?

“Mă așteptam ca sistemul bancar să fie mult mai coagulat și să găsească un moratoriu privat. Pe de altă parte, este un lucru foarte bun că toate băncile au acordat amânarea plăților pentru clienții care nu se încadrau în moratoriului public”, a spus CEO-ul Țiriac Group.

https://www.youtube.com/watch?v=B2DqjpZ8BeM

 

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...