8.5 C
București
marți, 13 aprilie 2021
Acasă Business Mircea Varga, despre provocările mediului de afaceri românesc

Mircea Varga, despre provocările mediului de afaceri românesc

Directorul financiar al grupului de firme deținut de Ion Țiriac, Mircea Varga, a fost consultant și autor în Big Four, după care a intrat în lumea businessului. Cariera sa a fost desfășurată în diferite industrii (construcții, producții de electrocasnice) și domenii (auto, servicii financiare, imobiliare).

Invitat în cadrul emisiunii “Business la superlativ”, acesta a vorbit despre criza financiară globală.

După criza din 2008 suntem oare pregătiți pentru această criză?

Mircea Varga a menționat: “Nu știu dacă lumea se aștepta la o criză generată de pandemie, dar trebuie să învățăm din mers”.

Întrebat dacă experiența ultimei crize din 2008 a ajutat, acesta a avut un răspuns pozitiv.

“Ajută! Orice experiență prin care trecem ne ajută să învățăm lucruri. Din criza din 2008 am învățat că orice reacție rapidă te pune în situația în care treci mai rapid peste alte lucruri, iar așteptarea este una păguboasă. Problema comună a acestor crize este dată de cash”.

CEO-ul Țiriac Group, susține că economia se poate redresa prin impunerea unor măsuri care să ajute industriile și companiile lovite de pandemie:

“Horeca este în acest moment sub incertitudine, având cele mai multe reguli de restartare a businessului. Aici se impun măsuri de restricție, dar totodată trebuie să existe și ajutoare date acestor oameni. Măsurile impuse aici pot fi împrumuturi garantate de stat sau chiar ajutoare date de statul român”

Acesta a vorbit și despre obținerea unui profit la sfârșitul anului 2020. Vorbind despre industria Horeca, Mircea Varga este sceptic în ceea ce privește profitul acesteia, deoarece „închiderea completă a acestui business și revenirea lentă, fără soluții clare, scad așteptările profitului pentru aceasta, devenind mult prea realiste.”

Care sunt efectele Covid-19 asupra sistemului bancar?

“Mă așteptam ca sistemul bancar să fie mult mai coagulat și să găsească un moratoriu privat. Pe de altă parte, este un lucru foarte bun că toate băncile au acordat amânarea plăților pentru clienții care nu se încadrau în moratoriului public”, a spus CEO-ul Țiriac Group.

https://www.youtube.com/watch?v=B2DqjpZ8BeM

 

 

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

A trăit 40 de zile doar cu apă!

Invitatul Alinei Ilioi Mureșan în platoul emisiunii ALĂTURI DE TINE, Vasile Nemeș propune o inovație în domeniul detoxifierii și al slăbitului: postul cu apă....

Când va începe anul școlar 2021-2022?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a comunicat duminică, 11 aprilie, într-o postare pe Facebook, că anul școlar 2021 – 2022 va începe pe 13 septembrie....

Director general al OMS: „Pandemia este departe de a se încheia”

Confuzia, automulţumirea şi inconsecvența în combaterea COVID-19 fac ca pandemia să fie departe de a se încheia, deși ea ar putea fi pusă sub...

13 APRILIE ÎN ISTORIE

Pe 13 aprilie 1930 se năștea Sergiu Nicolaescu, regizor, scenarist, actor și, după 1989, politician român. Este de departe cel mai prolific și mai...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?