8.5 C
București
duminică, 5 decembrie 2021
Acasă Editoriale Familie Mircea Nicolaidis: „Am realizat un parc în doar 11 zile”

Mircea Nicolaidis: „Am realizat un parc în doar 11 zile”

Viceprimarul Sectorului 5, Mircea Nicolaidis, a fost invitatul Ruxandrei Săraru, în cadrul emisiunii „Față în față”. Aflat pentru prima dată într-un studio de televiziune, Mircea Nicolaidis a prezentat planurile de dezvoltare ale unuia dintre cele mai dificil de administrat sectoare ale Capitalei, dar și problemele cu care se confruntă în punerea în practică a proiectelor administrației locale.

Fostul director al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) la Sectorul 4 a făcut publică agenda administrației conduse de Cristian Popescu Piedone, după preluarea mandatului său, în decembrie 2020.

O realizare rapidă a noii conduceri administrative a fost adoptarea bugetului Sectorului 5, pe când bugetul pentru Primăria Capitalei nu primise încă votul. Surpriza adoptării rapide a acestuia a venit din faptul că aleșii locali ai USR-PLUS au votat bugetul propus de primarul Cristian Popescu Piedone, deși sunt în opoziție.

Nicolaidis a declarat că meritul pentru acest lucru l-a avut „experiența în administrație a primarului Piedone”.

Planurile administrației locale pentru dezvoltarea sectorului includ, printre altele, trei parcări supraterane și amenajarea parcurilor.

„S-au aprobat proiectele pentru trei parcări supraterane în Sectorul 5. O parcare va fi în zona Alexandriei, cu aproximativ 475 de locuri de parcare. Sus se vor amenaja locuri de joacă și terenuri de sport care vor fi protejate cu plasă de protecție, atât pe vertical, cât și pe orizontal.

O altă parcare va fi în zona Calea Rahova, cu 142 locuri de parcare, iar cea de-a treia va fi pe strada Bârcă, cu aproximativ 120 de locuri de parcare”, a declarat Nicolaidis, în platoul A7TV.

Ținând cont că în Sectorul 5 parcurile și al spațiile verzi nu se prezintă într-o condiție optimă, administrația locală are în plan reabilitarea acestora.

Unul dintre parcurile amenajate în timp record, 11 zile, a fost Parcul Pecineaga din cartierul Ferentari, redat cetățenilor în Săptămâna Mare.

„Parcul Pecineaga a fost realizat în doar 11 zile. Structura era făcută, acesta este acum modernizat. S-a schimbat tot, începând de la suprafață, tartan, locul de joacă. S-a făcut și zonă de fitness, s-a realizat și iluminatul și sistemul de aspersie”, a afirmat viceprimarul.

Întrebat de realizatorul Ruxandra Săraru dacă regretă că a ajuns la Sectorul 5, un sector atât de greu de administrat, Mircea Nicolaidis a afirmat: „Nu pot să spun că îmi pare rău. E o provocare atât pentru mine, cât și pentru domnul primar”.

Întreaga emisiune poate fi urmărită accesând link-ul:

Sourcea7tv

1 COMENTARIU

  1. […] Cei doi se vor reuni la sectorul 5 în echipa primar – viceprimar. „Vă daţi seama, şi la sectorul 4 am făcut o echipă cu domnul primar Cristian Popescu Piedone. Lucrăm de foarte mulţi ani împreună. Atât dânsul, cât şi eu avem mulţi ani în administraţia locală”, spunea viceprimarul Mircea Nicolaidis la prima înfăţişare într-un studio de televiziune din Rahova. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.


ULTIMELE ARTICOLE

4 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

La 19 decembrie 2019, Adunarea Generală a ONU a adoptat rezoluţia 74/245, care a desemnat data de 4 decembrie drept Ziua Internaţională a Băncilor...

Magda Coman: ”Căutăm prietenie cu autoritățile”

În fiecare an, data de 3 decembrie marchează Ziua Internațională a Persoanelor cu Dizabilități, eveniment organizat de Organizația Națiunilor Unite, începând cu anul 1992,...

Despre delegarea într-o companie și cum poate aceasta să fie eficientă pentru ambele părți

Pentru ca un business să fie prosper, atât angajatorul cât și angajatul au nevoie de o sincronizare cât mai reușită cu privire la responsabilitățile...

3 DECEMBRIE ÎN ISTORIE

Marcată, anual, la 3 decembrie, Ziua internaţională a persoanelor cu dizabilităţi ("International Day of People with Disability") are scopul de a promova şi implementa...