8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat miercuri că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „orbească” toţi sateliţii de pe orbita terestră aflați până la 1.500 de kilometri altitudine. Ca răspuns, NATO nu se arată impresionată de cuvintele pompoase propagandistice ale politicienilor din Federația Rusă.

„Există, evident, o generație de echipamente moderne pe care Rusia le-a dezvoltat. Ele nu sunt atât de performante cum spun ei, așa cum nu sunt nici atât de precise armamentele „de precizie” ale Rusiei.

Proporția eficacității acestor tiruri este demonstrată. Dar într-adevăr, încearcă să folosească propagandistic.

Din punct de vedere al schimbării raporturilor de putere de pe teren, aceste echipamente de ultimă generație nu schimbă realitatea, pentru că au tras 2.000 de lovituri, au lovit în multe locuri, efectul agregat este relativ puțin considerabil.

Creează pagube, creează daune, creează morți de oameni nevinovați, dar raportul de forțe pe teren nu este modificat de aceste echipamente.

Au făcut multă reclamă în jurul unui armament nou pe care l-au deplasat în Ucraina: tancul indistructibil – care sare în aer la fel, trenurile blindate și așa mai departe. Sau „Moskva”.

Există destul de multă propagandă, există și echipamente care sunt interesante”, a comentat Mircea Geoană.

„Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia, pentru că este obligația noastră, asta facem, secretarul general, și eu, și noi toți încercăm să ținem o linie fină între sprijin din partea aliaților (pentru Ucraina – n.r.) și modul în care NATO gestionează acest lucru.

Și Rusia știe acest lucru, că Occidentul și NATO au la dispoziție echipamente superperformanțe, și cred că există un grad important de reținere cu privire la acest lucru.

Dar propagandă masivă în jurul acestor echipamente va exista în continuare și trebuie s-o privim cu rezervă și cu încredere că Ucraina va putea câștiga acest război”, spune oficialul NATO.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...