joi, septembrie 21, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Mircea Geoană: ”Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia”

Vicepremierul rus Iuri Borisov a declarat miercuri că Rusia dispune de o armă laser capabilă să „orbească” toţi sateliţii de pe orbita terestră aflați până la 1.500 de kilometri altitudine. Ca răspuns, NATO nu se arată impresionată de cuvintele pompoase propagandistice ale politicienilor din Federația Rusă.

„Există, evident, o generație de echipamente moderne pe care Rusia le-a dezvoltat. Ele nu sunt atât de performante cum spun ei, așa cum nu sunt nici atât de precise armamentele „de precizie” ale Rusiei.

Proporția eficacității acestor tiruri este demonstrată. Dar într-adevăr, încearcă să folosească propagandistic.

Din punct de vedere al schimbării raporturilor de putere de pe teren, aceste echipamente de ultimă generație nu schimbă realitatea, pentru că au tras 2.000 de lovituri, au lovit în multe locuri, efectul agregat este relativ puțin considerabil.

Creează pagube, creează daune, creează morți de oameni nevinovați, dar raportul de forțe pe teren nu este modificat de aceste echipamente.

Au făcut multă reclamă în jurul unui armament nou pe care l-au deplasat în Ucraina: tancul indistructibil – care sare în aer la fel, trenurile blindate și așa mai departe. Sau „Moskva”.

Există destul de multă propagandă, există și echipamente care sunt interesante”, a comentat Mircea Geoană.

„Și noi încercăm să evităm escaladarea cu Rusia, pentru că este obligația noastră, asta facem, secretarul general, și eu, și noi toți încercăm să ținem o linie fină între sprijin din partea aliaților (pentru Ucraina – n.r.) și modul în care NATO gestionează acest lucru.

Și Rusia știe acest lucru, că Occidentul și NATO au la dispoziție echipamente superperformanțe, și cred că există un grad important de reținere cu privire la acest lucru.

Dar propagandă masivă în jurul acestor echipamente va exista în continuare și trebuie s-o privim cu rezervă și cu încredere că Ucraina va putea câștiga acest război”, spune oficialul NATO.

ULTIMELE ARTICOLE

Ce efecte au medicamentele în viața unui om?

Ce efecte au medicamentele în viața unui om? Un medicament este definit, de obicei, drept substanță sau preparat care poate trata sau preveni bolile....

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps

Sănătatea publică în UE, aproape de colaps. Medicii din sistemul public de sănătate din jumătate de Europă sunt pe picior de război. În Portugalia...

Cine are diabet este scutit de impozite

Cine are diabet este scutit de impozite. Bolnavii de diabet pot beneficia de anumite scutiri de impozite. În funcţie de gradul bolii şi cât...

Despre tulburarea bipolară

Despre tulburarea bipolară. Tulburarea bipolară este o afecțiune gravă, de natură psihică, denumită astfel deoarece persoana suferindă alternează două stări de dispoziție extreme, adică...