8.5 C
București
luni, 27 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din partea Federației Ruse și refuzului Ucrainei de a accepta condiții care o pun în dezavantaj.

 

https://www.a7tv.ro/secretarul-general-adjunct-al-nato-vom-continua-sa-sprijinim-ucraina-din-punct-de-vedere-militar-financiar-si-umanitar/

 

Adjunctul secretarului general al NATO a declarat că el crede că Ucraina are reale șanse de câștig, iar garanțiile de siguranță pentru frontul estic există în continuare.

”Am avut, pentru două zile, întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO, la Berlin. Ne-am concentrat asupra modului în care vom continua să susținem Ucraina în lupta dreaptă pe care aceștia o desfășoară cu atât de mult eroism.

Este foarte clar că, la multe săptămâni după declanșarea războiului împotriva Ucrainei de către Federația Rusă, obiectivele acestei campanii sunt departe de a fi îndeplinite.

Au pierdut războiul pentru Kiev, iar în partea de est, în Donbas și chiar și în sud, progresul forțelor rusești este minimal și în multe zone vedem contraofensiva forțelor ucrainiene.

De aceea, miniștrii de externe din NATO au reconfirmat faptul că vor continua să susțină Ucraina.

Procesul demarat la Ramstein, de coordonare pentru asistență militară, va continua.

Ucraina va fi și mai bine pregătită și mai bine echipată și avem toată încrederea că Ucraina poate câștiga acest război”, a declarat acesta.

 

Sursa Google

Există garanții de securitate pentru România?

”La Berlin, o parte a discuției miniștrilor de externe ai NATO s-a concentrat asupra pregătirii summit-ului de la Madrid.

Am avut trei subiecte mari: Suedia și Finlanda și potențiala lor solicitare de aderare la NATO, sprijin pentru Ucraina și pregătirea summit-ului de la Madrid.

Pe lângă conceptul strategic cel nou al NATO, pe care liderii îl vor adopta la Madrid, întărirea posturii NATO pe flancul estic este unul dintre principalele obiective ale acestui summit.

Și miniștrii de externe au discutat despre acest subiect.

Evident, țările din flancul estic doresc o prezență cât mai robustă.

Și noi o dorim, secretarul general, și noi, conducerea NATO, încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic de o manieră atât cantitativă, dar mai ales calitativă.

Vorbim aici și de prezență terestră, aeriană, maritimă, dar și în zona cibernetică, în zona de spațiu, deci ne gândim la o abordare foarte, foarte cuprinzătoare a apărării și descurajării pe flancul estic.

Vom avea și o întâlnire a miniștrilor a apărării în drumul către Madrid, iar la Madrid, liderii noștri, suntem convinși, vor adopta decizii care să reprezinte garanții de securitate de cea mai înaltă calitate pentru România, pentru țările din flancul estic”, a mai spus el.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...

Dormitul pe pernă sau fără pernă? Cum este mai bine pentru sănătatea ta?

Un somn calitativ ne influențează fiecare aspect al vieții. Prin urmare, este foarte important să înțelegem ce efecte benefice are somnul asupra stării de...

3 sfaturi utile pentru prevenirea urgențelor stomatologice

Sănătatea orală trebuie să reprezinte o prioritate pentru persoanele de toate vârstele, însă mulți amână controlul stomatologic de rutină și intervențiile minore din diverse...

Președintele ANAF a vorbit despre evaziunea fiscală și controlul masiv ce urmează

Inspectorii ANAF vor verifica în principal veniturile a 561.000 de mii de români, respectiv cheltuielile acestora și achizițiile de mașini, apartamente, ori case.   Lucian Heiuș,...