miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din partea Federației Ruse și refuzului Ucrainei de a accepta condiții care o pun în dezavantaj.

 

https://www.a7tv.ro/secretarul-general-adjunct-al-nato-vom-continua-sa-sprijinim-ucraina-din-punct-de-vedere-militar-financiar-si-umanitar/

 

Adjunctul secretarului general al NATO a declarat că el crede că Ucraina are reale șanse de câștig, iar garanțiile de siguranță pentru frontul estic există în continuare.

”Am avut, pentru două zile, întâlnirea miniștrilor de externe ai NATO, la Berlin. Ne-am concentrat asupra modului în care vom continua să susținem Ucraina în lupta dreaptă pe care aceștia o desfășoară cu atât de mult eroism.

Este foarte clar că, la multe săptămâni după declanșarea războiului împotriva Ucrainei de către Federația Rusă, obiectivele acestei campanii sunt departe de a fi îndeplinite.

Au pierdut războiul pentru Kiev, iar în partea de est, în Donbas și chiar și în sud, progresul forțelor rusești este minimal și în multe zone vedem contraofensiva forțelor ucrainiene.

De aceea, miniștrii de externe din NATO au reconfirmat faptul că vor continua să susțină Ucraina.

Procesul demarat la Ramstein, de coordonare pentru asistență militară, va continua.

Ucraina va fi și mai bine pregătită și mai bine echipată și avem toată încrederea că Ucraina poate câștiga acest război”, a declarat acesta.

 

Sursa Google

Există garanții de securitate pentru România?

”La Berlin, o parte a discuției miniștrilor de externe ai NATO s-a concentrat asupra pregătirii summit-ului de la Madrid.

Am avut trei subiecte mari: Suedia și Finlanda și potențiala lor solicitare de aderare la NATO, sprijin pentru Ucraina și pregătirea summit-ului de la Madrid.

Pe lângă conceptul strategic cel nou al NATO, pe care liderii îl vor adopta la Madrid, întărirea posturii NATO pe flancul estic este unul dintre principalele obiective ale acestui summit.

Și miniștrii de externe au discutat despre acest subiect.

Evident, țările din flancul estic doresc o prezență cât mai robustă.

Și noi o dorim, secretarul general, și noi, conducerea NATO, încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic de o manieră atât cantitativă, dar mai ales calitativă.

Vorbim aici și de prezență terestră, aeriană, maritimă, dar și în zona cibernetică, în zona de spațiu, deci ne gândim la o abordare foarte, foarte cuprinzătoare a apărării și descurajării pe flancul estic.

Vom avea și o întâlnire a miniștrilor a apărării în drumul către Madrid, iar la Madrid, liderii noștri, suntem convinși, vor adopta decizii care să reprezinte garanții de securitate de cea mai înaltă calitate pentru România, pentru țările din flancul estic”, a mai spus el.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...