8.5 C
București
miercuri, 18 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Mircea Geoană: Grupul de luptă NATO, din România, este deja în faza...

Mircea Geoană: Grupul de luptă NATO, din România, este deja în faza inițială

Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat, vineri, că grupul de luptă al NATO, care urmează să fie desfăşurat pe teritoriul României, este deja în faza iniţială de operaţionalizare de capabilităţi. Acesta a menţionat că la summitul de la Madrid vor fi luate deciziile definitive cu privire la postura de apărare şi descurajare pe flancul estic, ce va fi mai robustă, mai sustenabilă şi integrată decât în prezent, informează Agerpres.

 

“Primul grup de luptă, din cele patru pe care le vom înfiinţa în această parte a Europei, cel din România, este deja în faza iniţială de operaţionalizare de capabilităţi.

Și celelalte 3 din Bulgaria, din Ungaria şi din Slovacia vor face acelaşi lucru în următoarele săptămâni”, a afirmat Geoană.

 

“România va avea primul grup de luptă, din cele patru înfiinţate, iar liderii noştri vor discuta, iar la Madrid vor lua deciziile definitive cu privire la postura de apărare şi descurajare pe flancul estic, care va fi mult mai robustă decât astăzi, care va fi mai permanentă decât astăzi şi care va fi mai sustenabilă şi integrată decât ce avem astăzi”, a mai spus Geoană.

 

“Pe lângă forţele din ţări NATO, care au venit ca măsuri de vigilenţă sporită – şi aici am văzut 1.000 de soldaţi americani care au venit, primele contingente din forţa rapidă a NATO condusă de Franţa, cu 550 de francezi, 300 de belgieni – grupul de luptă care se stabileşte în România, şi care deja a început să funcţioneze sub comanda Franţei şi cu ajutorul, evident, al României, ca ţară gazdă, va avea un număr de alţi aliaţi, care au anunţat deja intenţia de a participa şi această listă este deschisă”, a explicat secretarul general adjunct al NATO.

 

https://www.a7tv.ro/kamala-harris-un-atac-asupra-oricarei-natiuni-nato-este-un-atac-asupra-tuturor-statelor-membre/

 

Potrivit lui Geoană, autorităţile române vor convinge cât mai mulţi aliaţi să facă parte din acest grup de luptă.

 

“Sunt ţări din regiune care vor să facă parte din acest grup de lucru, alţi aliaţi din Europa, esența acestor grupuri din zona Baltică este tocmai acest caracter multinaţional.

Cu cât mai multe naţiuni, cu atât mai bine. (…) Vă dau exemplul zonei Baltice, unde sunt patru grupuri de luptă.

Sunt undeva spre 5.000 militari NATO, dar sunt 20 de naţiuni aliate care contribuie la acele grupuri de luptă, ceea ce face ca, de fapt, elementul de apărare colectivă şi descurajare colectivă să fie foarte puternice”

 

SourceAgerpres

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Val de sinucideri în România. Ce se întâmplă?

În România, foarte mulți adulți tineri, dar și copii au ales varianta de a-și pune capăt vieții, iar motivele par a fi inexplicabile. Suicidul...

Florin Cîțu a pledat pentru menținerea Codului fiscal în forma actuală

Președintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, luni, că ar trebui luate, până la 1 iunie, mai multe măsuri fiscale, astfel încât bugetul de stat...

Mircea Geoană: ”Încurajăm această fortificare semnificativă a flancului estic”

Războiul din Ucraina continuă cu pierderi de ambele părți, iar îngrijorările cu privire la extinderea acestuia există și cresc odată cu continuarea amenințărilor din...

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...