joi, februarie 29, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Sănătății: „Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem...

Ministrul Sănătății: „Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie”

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, a declarat duminică, 9 mai, într-un interviu, că având în vedere ritmul actual de vaccinare nu este posibil să fie atinsă cifra de 5 milioane de persoane vaccinate anti-COVID-19 cu ambele doze de ser până la 1 iunie, însă se va atinge un prag de 5 milioane de vaccinați cu prima doză la mijlocul lunii viitoare.

 

„Este posibil ca până la mijlocul lunii iunie să avem cinci milioane de persoane care sunt vaccinate cu prima doză. Pentru a atinge imunizarea completă, este nevoie de două doze şi de un anumit interval de timp scurs de la a doua doză.

Nu este posibil în acest ritm de vaccinare să ajungem la 5 milioane până în luna iunie, până la mijlocul lunii iunie, dar este posibil să ajungem la 5 milioane cu prima doză şi prima doză conferă un oarecare grad de protecție”, a afirmat ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru Prima TV, relatează Agerpres.

Totodată, ea a menționat că este posibil să fie atins obiectivul de zece milioane de persoane vaccinate cu două doze, până la 1 septembrie sau zece milioane cu o singură doză, până la 1 august.

Întrebată când se va putea renunța la purtarea măștii de protecție, ministrul Sănătății a declarat că, din discuțiile purtate cu premierul Florin Cîţu, a fost stabilit ca un termen în acest sens să fie 1 august, dar se ia în calcul ca decizia cu privire la această măsură de relaxare să poată să fie şi corelată la nivel local şi cu numărul de persoane vaccinate la nivelul fiecărei localități:

„Sunt de acord că, atunci când suficientă populație va fi vaccinată, nu mai există motiv de restricții, dar încă nu suntem în acel moment”.

Premierul Florin Cîţu a declarat, la sfârșitul lunii aprilie, că avem toate condiţiile să ajungem la 5 milioane de persoane vaccinate până la 1 iunie.

Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) a informat, sâmbătă, că în România au fost administrate peste 5,8 milioane de doze unui număr de circa 3,5 milioane de persoane, dintre care peste 1,2 milioane au primit o doză şi peste 2,3 milioane au fost imunizate.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...