8.5 C
București
marți, 28 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Mediului, contrazis de avocatul Sarchizian: Urșii bruni sunt protejați prin directiva...

Ministrul Mediului, contrazis de avocatul Sarchizian: Urșii bruni sunt protejați prin directiva UE

Cazul Ursului Arthur a scandalizat România în ultimele zile. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de uciderea unui urs considerat trofeu.

 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat concluziile controlului făcut de Garda de Mediu și de Garda Forestieră, explicând că Ministerul nu are nicio informație legată de existența ursului Arthur și că animalul ucis de prințul austriac era periculos și nici pe departe cel mai mare din România.

Avocatul Artin Sarchizian l-a contrazis pe ministrul Mediului, în cadrul emisiunii ”La zi” cu Flori Stoian, afirmând, cu convingere, că vânătoarea de urși este ilegală.

”Nu există nici măcar urmă de legalitate. Este șocant, este halucinant ca ministrul Mediului să vină să justifice că această partidă de vânătoare era legală.

Să reținem un lucru: Ursul este specie protejată, dar nu la nivel național, la nivel european. Avem directiva habitat. Evident, că vrem, nu vrem și noi ar trebui să introducem o reglementare națională în care să stabilim că este interzisă vânătoarea la urs.

Într-adevăr, pentru acestea pot fi acordate derogări de către ministerul Mediului, când este un exemplar problemă, dar doar atunci când se face un studiu efectiv pentru exemplarul în cauză și se stabilește că altă varianță nonletală nu poate fi luată și singura soluție rămâne recoltarea.

Recoltarea nu înseamnă vânătoare, vânătoarea este ilegală. Recoltarea înseamnă să ai o soluție letală, dar nu prin vânătoare la trofeu.

Ce se întâmplă în momentul de față în zona asta a mediului este absolut șocant! Este absolut de neînțeles cum se poate ca țara asta să fie furată. Dar nu așa pe la spate, hai că te duci în vârful muntelui. Este monument de corupție și de furt, în momentul de față, în România, referitor la păduri”

Sourcea7tv

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...