luni, iulie 15, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Mediului, contrazis de avocatul Sarchizian: Urșii bruni sunt protejați prin directiva...

Ministrul Mediului, contrazis de avocatul Sarchizian: Urșii bruni sunt protejați prin directiva UE

Cazul Ursului Arthur a scandalizat România în ultimele zile. Prințul Emanuel von und zu Liechtenstein este acuzat de uciderea unui urs considerat trofeu.

 

Ministrul Mediului, Tanczos Barna, a anunțat concluziile controlului făcut de Garda de Mediu și de Garda Forestieră, explicând că Ministerul nu are nicio informație legată de existența ursului Arthur și că animalul ucis de prințul austriac era periculos și nici pe departe cel mai mare din România.

Avocatul Artin Sarchizian l-a contrazis pe ministrul Mediului, în cadrul emisiunii ”La zi” cu Flori Stoian, afirmând, cu convingere, că vânătoarea de urși este ilegală.

”Nu există nici măcar urmă de legalitate. Este șocant, este halucinant ca ministrul Mediului să vină să justifice că această partidă de vânătoare era legală.

Să reținem un lucru: Ursul este specie protejată, dar nu la nivel național, la nivel european. Avem directiva habitat. Evident, că vrem, nu vrem și noi ar trebui să introducem o reglementare națională în care să stabilim că este interzisă vânătoarea la urs.

Într-adevăr, pentru acestea pot fi acordate derogări de către ministerul Mediului, când este un exemplar problemă, dar doar atunci când se face un studiu efectiv pentru exemplarul în cauză și se stabilește că altă varianță nonletală nu poate fi luată și singura soluție rămâne recoltarea.

Recoltarea nu înseamnă vânătoare, vânătoarea este ilegală. Recoltarea înseamnă să ai o soluție letală, dar nu prin vânătoare la trofeu.

Ce se întâmplă în momentul de față în zona asta a mediului este absolut șocant! Este absolut de neînțeles cum se poate ca țara asta să fie furată. Dar nu așa pe la spate, hai că te duci în vârful muntelui. Este monument de corupție și de furt, în momentul de față, în România, referitor la păduri”

Sourcea7tv

ULTIMELE ARTICOLE

Medicii neonatologi și importanța lor crucială în viața noastră

Medicii neonatologi joacă un rol esențial în îngrijirea celor mai vulnerabili pacienți: nou-născuții, în special cei prematuri sau cu probleme medicale complexe. Expertiza lor...

Cele mai importante versete din Biblie pe care să le memorezi

Selectarea celor mai importante versete din Biblie este subiectivă și poate varia în funcție de interpretare și context. Însă, iată câteva dintre versetele considerate...

Istoria reformei protestante

Reforma Protestantă, inițiată în secolul al XVI-lea, a fost un moment crucial în istoria creștinismului, marcând o schimbare profundă în peisajul religios, social și...

Ziua Malala: sărbătorirea curajului și educației pentru toți

Ziua Malala este sărbătorită anual pe 12 iulie. Pentru a onora curajul și determinarea Malalei Yousafzai în lupta pentru dreptul la educație. Această zi...