miercuri, februarie 28, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Justiției, despre pensiile magistraților: „Pensia nu poate depăși cuantumul unui salariu”

Ministrul Justiției, despre pensiile magistraților: „Pensia nu poate depăși cuantumul unui salariu”

Ministrul Justiției, Stelian Ion, a afirmat luni, 19 aprilie, că pensia nu poate depăși cuantumul unui salariu în niciun stat care funcționează pe principii sănătoase.

 

Declarațiile au fost făcute după întâlnirea avută cu ministrul Muncii, Raluca Turcan, şi reprezentanți ai sistemului judiciar pe tema pensiilor magistraților, relatează Agerpres.

„Sunt recunoscute anumite probleme care există în legislație şi care trebuie, aș spune eu, grabnic corectate.

În cadrul acestei formule, într-un dialog absolut normal între Guvernul României, între ministerele care au legătură cu acest subiect şi sistemul judiciar putem găsi aceste soluții.

Conturăm principiile (…), în primul rând corectăm aceste situații. Recunoaștem faptul că în niciun stat care funcţionează pe principii sănătoase nu poate pensia să depășească cuantumul salariului”, a declarat Stelian Ion.

Ministrul Justiției a precizat că există „o mare problemă pe partea de personal” și că se dorește stimularea rămânerii în profesie a magistraților.

SourceAgerpres

ULTIMELE ARTICOLE

Care sunt cele mai noi tendințe în materie de baterii de cadă?

În universul designului de baie contemporan, bateria de cadă nu mai este doar un element care oferă funcționalitate, ci și o piesă centrală ce...

Noptierele Smart pot fi integrate in orice dormitor? Care sunt stilurile de design cele mai potrivite?

În căutarea unei combinații perfecte între utilitatea tradițională și inovația tehnologică, noptierele Smart își fac tot mai mult loc în dormitoarele moderne. Aceste piese...

Ce poți vizita în România la început de primăvară? Iată recomandările O Zi Cât o Vacanță

Excursiile de o zi sunt calea prin care te poți relaxa și prin care poți explora frumusețea României, chiar și atunci când timpul este...

Știai aceste lucruri despre generatoarele electrice?

Nu mai este un secret pentru nimeni faptul că trăim într-o epocă în care dependența de energie electrică este tot mai mare. Practic, toate...