8.5 C
București
miercuri, 10 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Energiei: Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație

Ministrul Energiei: Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație

Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a declarat, joi seara, la un post de televiziune, că au fost finalizate normele metodologice ale schemei de acordare a compensațiilor pentru facturi. În decembrie nu vor exista facturi necompensate, iar cei care vor refuza să respecte regula vor fi pedepsiți, susține Popescu.

 

“Normele metodologice sunt terminate, le-am discutat cu Ministerul Muncii și Ministerul de Finanțe, am discutat și cu furnizorii, nu toate cerințele lor au putut fi preluate. Eu sunt convins că va fi publicat ordinul în Monitorul Oficial la începutul săptămânii viitoare și au toate datele acolo pentru a face facturi la începutul lunii decembrie și a pregăti documentele pe care să le depună”, a declarat ministrul.

“Nu vreau să existe în decembrie facturi fără compensație. Nu cred un furnizor își permite să încalce legea, există organe ale statului care îl pot amenda, este infracțiune și are și alte repercusiuni.

Eu cred că anumiți furnizori facturau la începutul lunii noiembrie și câteva zile din luna noiembrie, probabil din acest motiv au întârziat facturile, pentru a scoate estimativ acel consum. Le-am spus în norme, consumul lunii noiembrie se facturează în decembrie, după ce consumul este realizat.

Fiecare dintre noi am avut contractul în derulare sau am avut ghinionul să se termine în această perioadă de toamnă-iarna. Legea pe care am aprobat-o în Senat are o plafonare la prețul gazului natural, cât și la prețul energiei electrice.

La facturile care vin pe asociație și se repartizează pe apartament avem un prag minimum de consum, sub 30 de kilowați pe lună nu se compensează nimic. Sub 30 de metri cubi la gaze naturale se presupune că nu folosește cineva gazul pentru încălzire și la fel, nu avem compensație”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

Președintele PSD se arată nemulțumit de gestionarea crizei energiei din România

„Guvernatorul BNR a spus un lucru corect, cea mai mare parte a inflației a venit din prețul care a explodat la energie. Decizia cea...

Primarul Capitalei, despre taxarea parcărilor din București: ”Scopul este de a elibera zone foarte aglomerate”

Nicuşor Dan a reiterat, în cadrul unei emisiuni, faptul că din 15 august vom fi amendaţi toţi cei care parchează pe aşa-numitele „locurile albastre”...

Ministrul Sănătății revine asupra subiectului pastilelor de iod

Întrebat, luni, dacă există cerere pentru pastilele de iod, Alexandru Rafila a răspuns: „Există cerere mai mare, mai mică, nu știu să vă spun....

Președintele interimar al Senatului: ”La acest moment, situaţia este una stabilă”

Întrebată de ziarişti, la Palatul Parlamentului, dacă ministrul Energiei, Virgil Popescu, a gestionat bine criza energetică, Gorghiu a afirmat că acesta şi-a asumat o...