miercuri, decembrie 6, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Energiei dorește reducerea dependenței față de Rusia

Ministrul Energiei dorește reducerea dependenței față de Rusia

Virgil Popescu a declarat că țara noastră, alături de Europa, trebuie să accelereze terminarea proiectelor de interconectare la gaze.

 

„Am avut un dialog fructuos cu Luigi di Maio – ministrul Afacerilor Externe şi Cooperării Internaţionale, Italia, Benoît Revaz – secretar de stat Oficiul Federeal al Energiei – Elveţia, Prof Dorte Fouquet – director al Federaţiei Europene a Energiei Regenerabile şi Rina Bohle Zeller – specialist al companiei producătoare de turbine eoliene Vestas.

Discuția a vizat soluţiile privind complicațiile de pe piaţa energiei, provocate de războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei”, a spus Virgil Popescu, într-o postare publicată pe Facebook.

„Pe termen scurt, prin colaborare, vom folosi LNG şi NG de la ţări care nu folosesc energia ca armă de şantaj, așa cum a făcut Rusia.

Însă trebuie să lucrăm împreună, în parteneriat cu SUA şi alte state democratice, pentru a creşte gradul de securitate energetică. Lucrând împreună, sunt sigur că vom găsi şi oportunităţi pentru fiecare dintre noi”, a spus ministrul Virgil Popescu.

„Am transmis că în procesul de decarbonare ne bazăm şi pe energia nucleară, iar intenţia noastră este să promovăm o viziune integrată în ceea ce priveşte investiţiile, astfel încât dezvoltarea să ajungă la toate segmentele: producţie, transport, distribuţie”, a mai scris ministrul Energiei.

ULTIMELE ARTICOLE

Detaliul care îți va putea salva căsnicia!

Detaliul care îți va putea salva căsnicia! Îmbrățișarea e o formă amplă de expresie. Un act de comunicare complexă care, în funcție de cultura...

Gestionarea fricii de suferință

Gestionarea fricii de suferință. Într-o lume agitată, în care informațiile circulă rapid și adesea necontrolat, frica de suferință și moarte devine o prezență palpabilă...

Reguli de bune maniere actuale

Reguli de bune maniere actuale. Codul bunelor maniere este un set de reguli sociale care guvernează comportamentul și interacțiunile dintre oameni într-un mod considerat...

Aditivii alimentari și efectele lor

Aditivii alimentari și efectele lor. Aceștia sunt substanțe utilizate pentru a conserva, colora, îmbunătăți gustul sau prelungi durata de valabilitate a alimentelor. Există diverse...