8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Energiei a declarat că nu înțelege panica cu privire la facturile...

Ministrul Energiei a declarat că nu înțelege panica cu privire la facturile din iarnă

Criza economică din România se adâncește și anxietatea cu privire la venirea iernii, atunci când de obicei facturile cresc la gaze și energie electrică, a crescut și oamenii sunt îngrijorați cu privire la prețurile exorbitante pe care vor trebui să le suporte din propriul buzunar.

 

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a asigurat că acest lucru nu se va întâmpla și că nu înțelege isteria provocată.

”Mi se pare mult prea mult să vorbim că cineva vrea să încalce legislaţia europeană. Aici vorbim de a asigura securitatea cetăţenilor României şi a europenilor, pentru această iarnă.

Iar în această iarnă, dacă vorbim de electricitate, nu s-a schimbat nimic faţă de ordonanţă, că vorbeam de o anumită schimbare, doar o încurajare a reducerii economiei.

Până în 100 kw rămân rămân la fel, 0,68 lei şi aici trebuie să spunem oamenilor, 4,2 milioane de gospodării, consumă în medie, 54kw. Apoi încă 3 milioane de gospodării, consumă 155kw.

Deci 7,2 milioane de gospodării, consumă până în 155kw. 8 milioane de gospodării consumă până în 221kw”, a declarat Virgil Popescu.

 

Ministrul Energiei a adăugat că sunt două plafoane prevăzute.

”Noi avem 2 plafoane, plafonul de consum de 100kw şi plafonul de consum de 300kw.

La plafonul de consum de 300kw, tot ce este până în 255kw, se plăteşte 80 de bani, diferenţa între 255 şi 300 este la preţul contractual.

Această diferenţă este pentru a începe să descurajăm consumul”, a subliniat ministrul.

Virgil Popescu a adăugat că nu înţelege de ce se induce panica pe piaţa românească, privind preţul energiei electrice.

”Ca să înţelegem şi în cifre, exact, despre ce este vorba. Dacă 4,2 milioane consumă 54kw, asta înseamnă că mai mult de jumătate din populaţia României plăteşte 37 de lei, atâta înseamnă 54kw cu 68 de bani.

Dacă îi adăugăm şi pe ceilalţi, până la 155, plătesc 120 de lei. (…) Mi-e foarte greu să înţeleg de ce există această încercare de inducere a unei panici în rândul populaţiei că la energie electrică vor fi facturi fabuloase la populaţie.

Încurajăm oamenii să treacă pe becuri LED, să îşi ia electrocasnice eficiente energetic”, a declarat Virgil Popescu.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]