8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu cei care doresc...

Ministrul Educației a anunțat ce se va întâmpla cu cei care doresc să renunțe la titlul de doctorat

Cîmpeanu a precizat, la o conferinţă de presă, că există mai multe propuneri în acest sens la proiectele legilor educaţiei, urmând să se decidă dacă vor rămâne în forma finală.

 

“În cazul în care o persoană decide să solicite renunţarea unilaterală la titlul de doctor, acea persoană va fi obligată, prin lege, să returneze toate sumele pe care statul român le-a investit pentru ca acea persoană să obţină titlul de doctor.

Este, zic eu, o consecinţă firească şi de bun-simţ. Ea sigur că nu rezolvă întreaga problemă, dar responsabilizează.

Dacă vrei să faci acest lucru, să ştii că va trebui să întorci universităţii care te-a finanţat de la bugetul de stat tot ceea ce statul român, prin universitate, a investit în pregătirea ta doctorală la care tu vrei să renunţi„, a menţionat ministrul.

Cîmpeanu a spus că universitatea care propune acordarea titlului de doctor trebuie să facă o analiză a lucrării, inclusiv din perspectiva conţinutului ştiinţific.

 

“Ministerul Educaţiei consideră foarte corect ca, în situaţia în care se înregistrează o cerere de renunţare la titlul de doctor, universitatea care a propus acordarea acelui titlul de doctor să fie obligată să facă o analiză profundă din toate perspectivele, inclusiv din perspectiva conţinutului ştiinţific, inclusiv din perspectiva respectării normelor de etică şi deontologie universitară, în paralel cu cererea de renunţare la titlul de doctor.

Sigur că cererea de renunţare la titlul de doctor trebuie să aibă o motivaţie afirmată din partea solicitantului.

Dar, dincolo de afirmaţia cu privire la motivaţia renunţării la titlul de doctor, va exista în paralel şi o analiză temeinică a tezei de doctorat care a generat obţinerea titlului de doctor la care se doreşte renunţare”, a adăugat Sorin Cîmpeanu.

 

Potrivit acestuia, Ministerul Educaţiei a fost obligat prin decizii ale instanţei să pună în aplicare solicitări de renunţare la titlul de doctor.

 

“Ministerul Educaţiei a fost obligat, prin mai multe decizii ale instanţelor judecătoreşti, să pună în aplicare solicitările de renunţare la titlul de doctor.

Obligat de instanţă. Asta nu se discută nici pentru Ministerul Educaţiei, nici pentru alte entităţi.

Deci această posibilitate există şi în momentul de faţă.

Mai apoi am spus că nu ştim până nu vom parcurge toate propunerile, dacă sunt mai multe pro sau mai multe împotriva existenţei unei posibilităţi de renunţare.

Dacă sunt mai multe, vor trebui să fie şi argumentate”, a precizat ministrul..ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]