8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Economiei: În industria auto sunt blocaje cu privire la importurile de...

Ministrul Economiei: În industria auto sunt blocaje cu privire la importurile de piese

Industria auto a semnalat blocaje în importurile de piese esenţiale pentru producţia de autoturisme pe care, până în prezent, le-a achiziţionat de pe piaţa din Rusia, dar şi din Ucraina, a declarat, vineri, ministrul Economiei, Florin Spătaru, care a anunțat că firmele din sector vor fi sprijinite, informează Agerpres.

“România a ieşit din starea de alertă, însă continuă să se confrunte cu o criză economică creată de conflictul militar dintre Ucraina şi Republica Rusă, care s-a adăugat peste o presiune deja resimţită de industrie din cauza creşterii preţurilor la energie.

În cadrul task force-ului organizat la Ministerul Economiei la care au participat principalele ramuri industriale direct afectate de izbucnirea conflictului militar de la graniţa noastră, am reuşit să conturăm o imagine în concordanţă cu nevoile reale din piaţă, astfel încât să putem acţiona aplicat şi să venim în sprijinul acestora”, a afirmat Spătaru, după o întâlnire pe care a avut-o cu reprezentanţi din sectoarele industriale cu aport semnificativ la PIB-ul României.

Demnitarul a menţionat, totodată, că industria auto a semnalat blocaje în ceea ce priveşte importurile unor piese esenţiale pentru producţia de autoturisme ce erau achiziţionate de pe piaţa din Federaţia Rusă şi din Ucraina.

“De asemenea, reprezentanţii industriei au semnalat şi blocaje de transport marfă în portul Constanţa.

În acest context, am considerat oportună, la una dintre întâlnirile viitoare din cadrul task force-ului, participarea Autorităţii Vamale Române pentru discuţii aplicate despre condiţiile de import din state UE şi non-UE.

Cea mai acută problemă rămâne, însă, creşterea preţului la energie electrică şi gaze pentru marii consumatori, iar măsurile de sprijin din partea Guvernului sunt imperioase”, a precizat Florin Spătaru.

SourceAgerpres


ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]