8.5 C
București
marți, 29 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Dezvoltării: ”Descentralizarea spitalelor a adus efecte pozitive în majoritatea cazurilor”

Ministrul Dezvoltării: ”Descentralizarea spitalelor a adus efecte pozitive în majoritatea cazurilor”

Ministrul Dezvoltării a amintit că inițiativa sa de descentralizare a spitalelor și altor instituții, ca ministru al Sănătății, a dus la efecte pozitive în majoritatea cazurilor, spitalele din Oradea fiind un exemplu în acest sens.

 

„Pe descentralizare avem discuții și un punct de vedere mai avansat pe trei domenii.

Cel mai avansat domeniu pe descentralizare este domeniul sportului, unde există un proiect de act normativ elaborat de Ministerul Sportului.

Am avut mai multe discuţii cu ministrul Novak pe această temă, cu privire la descentralizarea unor activităţi, respectiv baze şi cluburi sportive, către autorităţile locale.

Deci aici suntem în faza în care lucrăm la un proiect de act normativ, care va trebui aprobat de guvern şi intră în dezbatere parlamentară”, a spus ministrul într-o conferinţă de presă.

„Cred că nu exagerez dacă spun că tot ce a fost în anii 1950-1960 nu mai corespunde azi, în anii 2020.

Nici feroviar, nici ca acoperire medicală a acestui segment. Noi, din punct de vedere al ministerului specializat pe descentralizare, vom acorda tot sprijinul, pentru că descentralizarea este soluţia care eficientizează multiple domenii, inclusiv al spitalelor CFR, dar sunt şi alte domenii care trebuie şi merită să fie descentralizate.

Nu trebuie să ne fie frică de descentralizare. Aceasta este discuţia noastră continuă.

Nu fuge nimeni nici cu clădirea, nici cu atribuţiile, care sunt astfel exercitate mai bine la nivel local, dintr-un simplu motiv: presiunea publică”, a subliniat ministrul.

„Eu cred, sincer, chiar dacă se poate spune că sunt subiectiv, că descentralizarea spitalelor a adus efecte pozitive în majoritatea cazurilor și a schimbat complet în multe privințe infrastructura sanitară, lucru ce era mult mai greu de făcut de la nivel central.

Cu tot respectul pentru Ministerul Sănătăţii, pe care l-am condus de două ori, nu există capacitate instituţională pentru aşa ceva la nivel central, capacitate care nu poate fi decât la nivel local”, a spus Cseke Attila.ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]