8.5 C
București
luni, 16 mai 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul de Externe: ”Cei care au murit în Ucraina sunt fraţii şi...

Ministrul de Externe: ”Cei care au murit în Ucraina sunt fraţii şi surorile noastre, părinţii şi copiii noştri”

Războiul din Ucraina continuă cu asediul asupra orașului Mariupol, unde situația este cel puțin dramatică. Cu toate acestea, miraculos, poporul acestei țări nu este îngenunchiat în fața morții. În repetate rânduri aceasta a cerut ajutor, de orice fel, iar mai multe țări, printre care și România, au răspuns la aceste apeluri.

 

Bogdan Aurescu s-a întâlnit din nou cu omologul său ucrainean unde a declarat:

„Am pledat din nou pentru suveranitatea şi independenţa teritorială a Ucrainei şi asupra faptului că cetăţenii ucraineni trebuie să lupte împotriva acestei agresiuni. Îmi exprima condoleanţele şi regretul profund pentru victimele şi distrugerile materiale din Ucraina care au avut impact negativ asupra cetăţenilor din Ucraina”, a spus Aurescu.

„Suntem alături de poporul ucrainean. Cei care au murit în Ucraina sunt fraţii şi surorile noastre, părinţii şi copiii noştri.

Aceste crime nu trebuie să rămână nepedepsite şi România susţine o anchetă internaţională asupra acţiunilor Rusiei”, a continuat el.

„De asemenea, am reacţionat prompt, încă de la începutul invaziei ruse de a oferi ajutor refugiaţilor ucraineni. Acum avem peste 100.000 de refugiaţi în România.

Am susţinut copiii aflaţi în situaţii speciale, am deschis piaţa muncii, am oferit transport gratuit, posibilitatea studenţilor şi elevilor să studieze aici.

Toţi cetăţenii ucraineni din România vor fi trataţi cum trebuie”, a mai spus ministrul.

„Asistența acordată acestor persoane, inclusiv celor care au rămas în România, a fost în valoare de peste 63 de milioane de euro, constând în acces gratuit la servicii medicale, la învățământ, de asemenea în măsuri de sprijin pentru copii, asigurarea transportului gratuit pe teritoriul României, deschiderea pieței muncii”, a precizat Aurescu.

„Ucraina trebuie să câştige acest război şi sunt convins că îl va câştiga”, a mai spus ministrul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Sportivii de performanță, risc mai mare de îmbolnăvire?

În timpul fiecărui joc de fotbal jucătorii aleargă, în medie, 9,65 km. Mai mult, fotbalul este un sport care a fost inventat în China,...

Secretarul general adjunct al NATO: ”Vom continua să sprijinim Ucraina din punct de vedere militar, financiar și umanitar”

Războiul din Ucraina, deși oarecum mai tăcut decât la început, este încă prezent pe în viața ucrainenilor. Adevărata bătălie este cea a propagandei, în...

Adrian Vasilescu: ”Ne vom îndrepta inevitabil către impozite mai mari”

”Criza economică atacă România din toate punctele de vedere. Guvernatorul și-a exprimat speranța, de la tribuna de la care a vorbit joi, că România...

Care este rolul bărbatului în societate?

Pentru a avea o societate sănătoasă și solidă, este foarte important să știm care este rolul bărbatului. Ce menire are acesta pe pământ, ce...