8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Cîmpeanu anunță o nouă lege a Educației

Ministrul Cîmpeanu anunță o nouă lege a Educației

România va avea o nouă Lege a Educației anul acesta. Anunțul l-a făcut Sorin Cîmpeanu, marți seara. Printre componente se vor regăsi burse atractive pentru elevi, atribuite după criterii clare „care să nu se mai schimbe de la an la an”, facilități, inclusiv bănești, pentru prevenirea abandonului școlar, transport „cu adevărat gratuit”, educație pentru mediu. Ministrul anunță că elevii vor avea o „săptămână verde”, în care elevii „să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii”, informează Digi24.

 

“Competențele digitale, partea de digitalizare prin PNRR este o componentă extrem de importantă, dar până când vom fi capabili să asigurăm o predare online, fără pierderi pe niciun plan, va mai dura.

Educația pentru mediu este o componentă importantă. S-a lansat un raport în dezbatere publică până pe data de 11 februarie. În procesul de revizuire a curriculumului luăm serios în considerare introducerea în calendarul activităților școlare a unei săptămâni „verzi”.

O „săptămână verde” în care elevii să poată deprinde elemente ce țin de educația pentru mediu, în mediu natural, în natură, în afara școlii. Așa cum este „Săptămâna altfel” acum.

„România educată” este un program care debutează. Va fi o nouă lege. Avem planurile-cadru pentru care ne-am angajat, pentru liceu să fie disponibile în septembrie 2023.

În aceste planuri-cadru vor fi cuprinse toate acele solicitări ale societății, inclusiv educație pentru mediu.

Educație pentru mediu care avea componente în ora de geografie, în ora de biologie, în ora de economie, în ora de educație tehnologică, nu neapărat o disciplină nouă.

Va fi o nouă Lege a Educației în care vom clarifica foarte multe lucruri pe care societatea le așteaptă. Inclusiv sistemul de burse, despre care s-a vorbit foarte mult.

Prin consultare, vom avea o serie de burse foarte clar destinate celor cu merite adevărate și celor cu nevoi sociale sau medicale adevărate, într-un cuantum care să fie atât de atractiv, încât să merite să lupți pentru acea bursă, și pe niște criterii foarte clar stabilite și trecute în lege, ca să nu se mai schimbe an de an acele criterii, și să existe o predictibilitate și un obiectiv fixat pentru un elev care intră în liceu în clasa a IX-a și își propune să ia o bursă de un anumit fel. Am dat un exemplu.

Noua lege trebuie să fie gata anul acesta”

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...

Dezvoltarea inteligenței emoționale

Dezvoltarea inteligenței emoționale. Anii de școală reprezintă timpul propice pentru copii în vederea dezvoltării inteligenței emoționale, cu urmări în carieră sau viața personală. Idei practice...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]