8.5 C
București
miercuri, 29 iunie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Apărării din Germania cere sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Ministrul Apărării din Germania cere sancțiuni mai dure împotriva Rusiei

Noul ministru german al Apărării, Christine Lambrecht, s-a pronunţat duminică pentru adoptarea unor sancţiuni mai dure împotriva Rusiei, care a desfăşurat zeci de mii de soldaţi la frontiera cu Ucraina. Oficialul german a mai spus că este în favoarea unei soluții diplomatice, în paralel cu „creşterea descurajării credibile”, informează Digi24.

„În clipa de față trebuie să-l luăm în vizor pe Putin și pe cei din jurul său. Cei responsabili de agresiune trebuie să simtă consecințe personale, de exemplu că nu mai pot merge la Paris să facă shopping pe Champs Élysées”, a declarat ministrul german pentru Bild.

„Trebuie să epuizăm toate posibilităţile de sancţiuni diplomatice şi economice. Fiecare pas suplimentar trebuie să fie efectuat în acord cu aliaţii noştri”, a continuat politiciana social-democrată germană, potrivit AFP și Reuters.

„NATO va discuta despre propunerile făcute de Rusia privind securitatea, dar nu îi va permite Moscovei să dicteze poziţia militară a Alianţei”, a subliniat ministrul german al apărării în timpul vizitei.

După ce a concentrat aproape 100.000 de militari în apropierea graniţei cu Ucraina, Rusia a prezentat vineri propuneri privind scăderea rolului SUA şi al NATO în fosta Uniune Sovietică şi în Europa de Est, cerând negocieri de urgenţă cu Washingtonul.

Rusia doreşte ca NATO să garanteze că această organizaţie nu se va extinde spre est şi nu va include Ucraina, condiţie deja respinsă de Occident, care a ameninţat Moscova cu sancţiuni dure dacă în Ucraina ar intra militari ruşi.

„Trebuie să rezolvăm actualele tensiuni la nivel diplomatic, dar şi prin creşterea descurajării credibile”, a insistat Christine Lambrecht.

SourceDigi24

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
ULTIMELE ARTICOLE

Marcel Ciolacu: ”Plafonarea rămâne singura soluție”

Franța și America se numără printre țările care au plafonat prețul masiv la carburanți, măsură văzută de anumiți politicieni români ca fiin comunistă. Acest...

Președintele României, mesaj cu ocazia Zilei Drapelului Național

Ziua Drapelului Național este ziua de 26 iunie, care a fost proclamată astfel prin Legea nr. 96 din 20 mai 1998. Conform legii, această...

Reacția MAE la amenințările lui Medvedev

Ministerul Afacerilor Externe a precizat că „declaraţiile lui Dmitri Medvedev, subsecvente deciziei istorice a Consiliului European din 23-24 iunie privind acordarea statutului de stat...

Sfaturi de îngrijire a grădinii pe timpul verii

Vara este perioada preferată a anului pentru mulți dintre noi, invocând amintiri de zile relaxante la plajă, aspersoare pe peluze uscate și momente de...