8.5 C
București
miercuri, 7 decembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Agriculturii: „Situația nu este disperată la nivelul țării. Căutăm să irigăm...

Ministrul Agriculturii: „Situația nu este disperată la nivelul țării. Căutăm să irigăm cât mai mult posibil”

Ministrul Agriculturii face un turneu în întreaga țară, unde, în mare parte, seceta ridică o serioasă problemă localnicilor. Acesta nu este de acord cu măsurile cerute de Ministrul Mediului și transmite că prețurile alimentelor nu vor crește.

 

„Nu aș fi în consonanță cu ministrul Mediului vis a vis de secetă, de lipsa de apă în sol, dar în momentul în care califici suferința plantelor trebuie să o vezi la fața locului.

Procentul acesta de 75% se referă la cantitatea de apă pe care o are solul la un moment dat.

Urmăresc acest obiectiv – cum se comportă plantele în câmp, ca atare, și în perimetrele irigate”, a spus Daea.

„Ieri am fost la Brăila și am văzut în aproape cele 300.000 de hectare care sunt amenajate la irigat, culturile din perimetrul irigabil sunt în regulă, deci nu avem calamități în acest perimetru.

Astăzi sunt în Galați. Din 291.000 de hectare, care este suprafața arabilă a acestui județ, pentru 88.000 de hectare au fost încheiate contracte de irigare.

Culturile se irigă. În perimetrele pe care le avem în funcțiune, nde instalațiile asigură apă la plante, nu avem pierderi de recoltă”, a adăugat el.

Daea spune că este în discuții cu Agenția Națională pentru Îmbunătățiri Funciare, cu agricultorii și cu experții din domeniu pentru repunerea în funcțiune a sistemelor de irigații, acolo unde ele nu funționează.

„Este o îngrijorare a tuturor și o supărare, zic eu, legitimă, pentru că în 2020 și 2021 în sistemele de irigații nu s-a făcut aproape nimic”, a spus Daea.

El a adăugat că România trebuie să folosească banii pe care îi are și să grăbească ritmul lucrărilor pentru restabilirea sistemelor de irigații.

„Situația nu este disperată la nivelul țării. Căutăm să irigăm cât mai mult posibil”, a spus ministrul.ULTIMELE ARTICOLE

Antreprenori care au reușit să valoreze cât o țară

Luna cadourilor a debutat cu o surpriză pentru telespectatorii emisiunii Business la Superlativ. Vorbim despre rubrica Afaceri Creative - cu Andra Raluca Tăutu, program...

Prevenirea și gestionarea bullying-ului

Prevenirea și gestionarea bullying-ului. Fenomenul „bullying” ia amploare în zilele noastre din ce în ce mai tare, dovadă că se întețesc programele de prevenire și...

Indecizia și starea de bine

Indecizia și starea de bine. Deși ea este asociată cu anxietatea și mai târziu depresia, se pare că unii cred că oamenii indeciși pot...

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională

Triunghiul – elevi, profesori, părinți și inteligența emoțională Pentru creșterea inteligenței emoționale trebuie să se implice chiar elevii. Nu este suficient ca doar alții să...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]