vineri, decembrie 8, 2023
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Agriculturii: România produce suficient pentru consumul intern

Ministrul Agriculturii: România produce suficient pentru consumul intern

România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar, la ora actuală fiind suficiente stocuri de materie primă, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, după întâlnirea cu reprezentanţii procesatorilor din industria de morărit-panificaţie şi cu cei ai comercianţilor şi distribuitorilor de pe piaţa cerealelor, informează Digi24.

„În Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor, în permanență, atât la nivelul comercianţilor şi furnizorilor de cereale, cât şi la nivelul industriei de morărit şi panificaţie.

De asemenea, sunt întocmite zilnic rapoarte cu privire la situația stocurilor de cereale din depozitele autorizate şi din zonele de comercializare, pentru a fi pregătiţi să intervenim cu măsurile adecvate.

Datele la zi arată că sunt suficiente stocuri de materie primă, așadar românii nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar”, a declarat Adrian Chesnoiu, citat de Agerpres.

Ministrul a discutat, în urmă cu o zi, cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA) şi cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN.

Ministrul Agriculturii a transmis celor prezenţi la discuţii că, potrivit analizei realizate de MADR, în acest moment există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie, necesarul pentru furajare, precum şi pentru acoperirea cantităţilor contractate la export.

SourceDigi24

ULTIMELE ARTICOLE

Evitarea conflictelor între părinți și copii

Evitarea conflictelor între părinți și copii. Relația de comunicare între părinte și copil nu este ferită de apariția și escadarea conflictelor. Poate părea exagerat,...

Ce spune Nicolae Ciucă despre relația cu președintele Klaus Iohannis?

Președintele Senatului, Nicoale Ciucă, a făcut declarații de zile mari, în exclusivitate, la A7TV. Liderul Partidului Național Liberal este convins că formațiunea pe care...

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge!

Vrei să vezi zăpadă? Trei destinații turistice în care poți merge! Deși în România a apărut deja zăpada, unii se gândesc la iernile trecute, când...

Cât de greu este să crezi?

O Explorare a Credinței în Era Modernă Umanitatea în continuă evoluție, în care tehnologia avansată și progresele științifice deschid noi orizonturi, caută totuși răspuns la...