8.5 C
București
miercuri, 30 noiembrie 2022
Acasă Editoriale Actualitate Ministrul Agriculturii: România produce suficient pentru consumul intern

Ministrul Agriculturii: România produce suficient pentru consumul intern

România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar, la ora actuală fiind suficiente stocuri de materie primă, a anunţat ministrul Agriculturii, Adrian Chesnoiu, după întâlnirea cu reprezentanţii procesatorilor din industria de morărit-panificaţie şi cu cei ai comercianţilor şi distribuitorilor de pe piaţa cerealelor, informează Digi24.

“În Ministerul Agriculturii facem monitorizarea stocurilor, în permanență, atât la nivelul comercianţilor şi furnizorilor de cereale, cât şi la nivelul industriei de morărit şi panificaţie.

De asemenea, sunt întocmite zilnic rapoarte cu privire la situația stocurilor de cereale din depozitele autorizate şi din zonele de comercializare, pentru a fi pregătiţi să intervenim cu măsurile adecvate.

Datele la zi arată că sunt suficiente stocuri de materie primă, așadar românii nu trebuie să îşi facă griji din acest punct de vedere. România produce suficient pentru acoperirea consumului intern şi are capacitatea de a se susţine singură din punct de vedere alimentar”, a declarat Adrian Chesnoiu, citat de Agerpres.

Ministrul a discutat, în urmă cu o zi, cu reprezentanţii Asociaţiei Române a Comercianţilor de Produse Agricole (ARCPA) şi cu cei ai Patronatului Român din Industria de Morărit, Panificaţie şi Produse Făinoase – ROMPAN.

Ministrul Agriculturii a transmis celor prezenţi la discuţii că, potrivit analizei realizate de MADR, în acest moment există pe piaţă o cantitate de grâu suficientă pentru a acoperi necesarul pentru industria de panificaţie, necesarul pentru furajare, precum şi pentru acoperirea cantităţilor contractate la export.

SourceDigi24


ULTIMELE ARTICOLE

Ce înseamnă dietă low carb?

Ce înseamnă dietă low carb? Este dieta o idee bună? Ea poate genera un stil de viață sănătos, nu doar prin a slăbi, ci...

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei

Ceaiul de sunătoare ar putea fi inamicul depresiei. Acesta ar avea proprietăți care ajută creierul să se relaxeze și să se calmeze, invitând la...

Mă părăsește dacă nu pot avea copii!

Mă amenință că mă părăsește pentru că nu pot avea copii! Ce pot să fac? Este o frază care din nefericire o auzim din ce...

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România

Statistică îngrijorătoare pe piața sh auto din România. 1 din 5 mașini au kilometrajul modificat, ceea ce confirmă anxietatea multor potențiali cumpărători. Sinceritatea nu...
[instagram-feed num=6 cols=6 showfollow=false]