duminică, februarie 25, 2024
Acasă Editoriale Actualitate Mineri îngropați în morminte comune, după accidentul din Myanmar

Mineri îngropați în morminte comune, după accidentul din Myanmar

Minerii uciși în alunecarea de teren din nordul Myanmarului au fost îngropaţi într-un mormânt comun, sâmbătă. Alte 77 de persoane au fost îngropate cu o zi înainte.

Minerii lucrau la o mină din Hpakant, centrul industriei de miliarde a jadului din Myanmar, când au fost loviţi de alunecarea de teren.

Acesta este unul dintre cele mai grave accidente miniere din istoria ţării, relatează Reuters, citată de Mediafax.

Thar Lin Maung, un oficial local al ministerului informaţiilor, a declarat agenției Reuters că 171 de corpuri au fost scoase de sub statul de nămol, dar numărul este de aşteptat să fie mai mare.

El a spus că cele 77 de persoane îngropate vineri au fost identificate. Voluntarii au transportat sicriele de placaj şi i-au aşezat într-un mormânt comun în apropiere de mină.

Mai multe zeci de persoane au fost incinerate în conformitate cu tradiţiile budiste.

Myanmar furnizează 90% din jadul lumii, marea parte exportat în ţara vecină China.

Alunecările de teren mortale precum şi alte accidente sunt frecvente în minele, care atrag muncitori săraci din Myanmar.

Aproximativ 100 de persoane au fost ucise într-o prăbuşire din 2015 care a dus numeroase apeluri la reglementarea industriei. Alţi 50 au murit în 2019.

Alunecarea de teren de joi a fost cea mai gravă din istoria recentă.

ULTIMELE ARTICOLE

Evită relațiile toxice

O relație de cuplu toxică este una în care există un model de comportament dăunător, abuziv sau manipulativ între parteneri. Aceasta poate include abuz...

Tehnici de îngrijire corectă a părului

Părul sănătos și strălucitor este un aspect important al cărții noastre de vizită și necesită o îngrijire adecvată pentru a rămâne în formă optimă. Mai...

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ

Crestinii și atitunea pozitivă a vieții pe pământ. Pentru mulți creștini, atitudinea pozitivă față de viața pe pământ este o parte integrantă a credinței...

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin?

Care sunt cele mai importante calități ale unui partener creștin? Calitățile unui partener creștin pot contribui la o relație sănătoasă și profundă, bazată pe...