8.5 C
București
marți, 4 august 2020
Acasă Editoriale Actualitate Mihai Tudose: „Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult...

Mihai Tudose: „Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin?!”

Miercuri, pe Facebook, fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a scris:

„Se va da mârțoaga peste cap și va mânca de mâine jăratic? Să fim serioși! După cum stăm azi, dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior”

„Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin? Asta-i discuția la noi, de ieri încoace.

Pentru unii ar fi o «sumă impresionantă», care ne va rezolva toate întârzierile acumulate în zeci de ani, «mulţumită eforturilor deosebite» depuse de «guvernul meu».

Pentru alții e un fals succes, considerând că suma e mică, că meritam mai mult… Din păcate, problema e mult mai gravă decât aceste scremeri pentru micul ecran. Știm cu toții, alegători și politicieni, care-i adevărul, dar fugim de el, că ne doare al naibii”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El apreciază că România „nu prea pare” a avea capacitatea de a lua banii europeni.

„Ăsta e nivelul guvernanților de azi. Aceste sume, împrumuturi sau sume nerambursabile, se pot lua doar pe proiecte! Nu pe «intenții» declarate… (…)

Iată de ce cred că ne trebuie rapid un plan guvernamental de reașezare instituțională pentru a spori capacitatea de absorbție a fondurilor europene și un plan pentru accesarea acestor bani. Proiectele europene înseamnă muncă, viziune, consens!

Nu gargară și proiecții de cai verzi (galbeni) pe pereți…”, a conchis Tudose.

https://www.a7tv.ro/s-a-incheiat-summit-ul-de-la-bruxelles-ce-a-obtinut-romania/

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la finalul summitului UE de la Bruxelles, că România a obținut o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru a reface infrastructura din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

ULTIMELE ARTICOLE

Singurul punct de trecere a graniței spre Grecia a fost blocat de protestatarii bulgari

Un grup de protestatari bulgari a blocat, duminică, la Blagoevgrad (120 km sud de Sofia), autostrada ce leagă capitala Sofia de punctul de trecere...

Elon Musk: „Extratereștrii au construit piramidele, evident”

Rania al-Mashat, ministrul cooperării internaționale din Egipt, l-a invitat pe miliardarul Elon Musk să viziteze țara și să vadă piramidele pentru a se convinge...

Samsung închide o fabrică de computere din China

Samsung Electronics a anunţat că va opri activitatea ultimei sale fabrici de computere din China, transmite Reuters, citată de Agerpres. Companiile îşi regândesc planurile privind...

3 AUGUST ÎN ISTORIE

An de an, la 3 august, în România, se sărbătorește Ziua orașului Timișoara. În 3 august 1919, trupele române au intrat în Timişoara, iar Banatul...

COMENTARII RECENTE

Catalin Ionete on Dumnezeu a murit!
kani on Pungă doriți?