8.5 C
București
duminică, 14 august 2022
Acasă Editoriale Actualitate Mihai Tudose: „Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult...

Mihai Tudose: „Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin?!”

Miercuri, pe Facebook, fostul premier Mihai Tudose, europarlamentar PSD, a scris:

„Se va da mârțoaga peste cap și va mânca de mâine jăratic? Să fim serioși! După cum stăm azi, dacă accesăm jumătate din cele 80 de miliarde, înseamnă că l-am prins pe Dumnezeu de picior”

„Proiecte, nu gargară! 80 de miliarde de euro sunt mult sau puțin? Asta-i discuția la noi, de ieri încoace.

Pentru unii ar fi o «sumă impresionantă», care ne va rezolva toate întârzierile acumulate în zeci de ani, «mulţumită eforturilor deosebite» depuse de «guvernul meu».

Pentru alții e un fals succes, considerând că suma e mică, că meritam mai mult… Din păcate, problema e mult mai gravă decât aceste scremeri pentru micul ecran. Știm cu toții, alegători și politicieni, care-i adevărul, dar fugim de el, că ne doare al naibii”, a scris pe Facebook Mihai Tudose.

El apreciază că România „nu prea pare” a avea capacitatea de a lua banii europeni.

„Ăsta e nivelul guvernanților de azi. Aceste sume, împrumuturi sau sume nerambursabile, se pot lua doar pe proiecte! Nu pe «intenții» declarate… (…)

Iată de ce cred că ne trebuie rapid un plan guvernamental de reașezare instituțională pentru a spori capacitatea de absorbție a fondurilor europene și un plan pentru accesarea acestor bani. Proiectele europene înseamnă muncă, viziune, consens!

Nu gargară și proiecții de cai verzi (galbeni) pe pereți…”, a conchis Tudose.

https://www.a7tv.ro/s-a-incheiat-summit-ul-de-la-bruxelles-ce-a-obtinut-romania/

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, la finalul summitului UE de la Bruxelles, că România a obținut o sumă impresionantă, 79,9 miliarde de euro, bani care vor fi folosiți pentru a reface infrastructura din țară.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.ULTIMELE ARTICOLE

ANM a emis Cod galben de ploi puternice pentru aproape toată țara!

Codul galben intră în vigoare azi la ora 12:00 și este valabil până luni la ora 22:00. La munte, în Oltenia, Muntenia, Moldova, zona...

Reacțiile demnitarilor români cu privire la victoriile lui David Popovici

David Popovici, copilul de aur al natației Române, a cucerit, la doar 17 ani, sâmbătă aceasta, medalia de aur în proba de 100 m...

Ministrul Digitalizări simte că România apreciază educația sa la fel de mult ca America

Studiile la universități din SUA, precum Stanford și Harvard, sunt un impediment în politica românească, a declarat ministrul Digitalizării, Sebastian Burduja.   Sebastian Burduja a devenit...

Echipă de baschet botezată în râul Iordan

„Am deschis un drum acum. Cred că vor fi și alte echipe universitare care vor dori să vină și să susțină această competiție și...